Förlust mot IFK Norrköping

20 oktober, 2019 | Matchrapport

Kvällens match mot IFK Norrköping på Östgötaporten slutade med förlust. Matchens enda mål gjordes i den 50:e matchminuten av Andreas Blomqvist.

Första halvlek inleddes försiktigt av bägge lagen där Kalmar FF visade att man ville ha boll och styra matchen. Rafinha och Romario hade centrala utgångspositioner samtidigt som Rasmus Elm agerade i en offensiv roll längst fram med Geir André Herrem och Alexander Jakobsen. Under första 45 minuterna stod laget för en stark defensiv insats. Däremot hade man svårt att skapa någonting riktigt farligt offensivt. 0-0 stod sig halvleken ut och en bra KFF-insats bådade gott inför de avslutande 45 minuterna.

Den andra halvleken var sedan knappt fem minuter gammal när nyinbytte Kalle Holmberg fick bollen utanför straffområdet. Med en djupledspassning hittade han fram till mittfältaren Andreas Blomqvist som kunde rulla in 1-0 för hemmalaget.

Efter målet fick IFK ganska bra kontroll på matchen även om Kalmar FF kunde sticka upp vid ett par tillfällen och skapa lägen för kvittering.

Närmast var Rasmus Elm som med tio minuter kvar att spela fick en fin skottmöjlighet efter flipperspel inne i straffområdet. Tyvärr lyckades han inte trycka ner avslutet och skottet gick över.

Närmre än så kom inte Kalmar FF och matchen slutade med seger för hemmalaget, 1-0. Nu väntar en oerhört viktig match för KFF på lördag när man tar emot Falkenbergs FF på Guldfågeln Arena. Köp din biljett till den viktiga drabbningen redan idag här!

Startelvan
Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Fidan Aliti, Viktor Elm, Viktor Agardius- Romario, Rafinha, Rasmus Elm, Alexander Jakobsen, Geir André Herrem

Avbytare
Viktor Noring, Måns Söderqvist, Jesper Manns, Emin Nouri, Alexander Ahl-Holmström, Nils Fröling, Herman Hallberg

Byten
58 min: Geir André Herrem ut, Nils Fröling in
80 min: Viktor Agardius ut, Måns Söderqvist in
87 min: Viktor Elm ut, Alexander Ahl-Holmström ut