Förlust mot IFK Norrköping

14 september, 2020 | Nyhet

Det var bortalaget IFK Norrköping som tog kommandot i den första halvleken och även skapade matchens första målchans efter femton minuters spel. Ett långt inspel letade sig fram till den unge talangen Isak Bergmann Johanneson som fick på ett avslut mot mål. Ole Söderberg var dock bra med i Kalmar-målet och stod för en fin reflexräddning.

Några minuter senare kom nästa möjlighet och även denna gången var det IFK Norrköping som var nära. Jonatan Levi gick på avslut utanför straffområdet och Ole Söderberg stod, återigen, för en riktig fin klassräddning ut till hörna.

Efter flertalet vassa målchanser inledningsvis kom till slut utdelningen för IFK Norrköping. Jonathan Levi ryckte sig loss på sin högerkant och lyfte in bollen mot bortre stolpen där Isak Bergmann Johanneson ostört kunde nicka in ledningsmålet.

Tio minuter senare kom även nästa mål i matchen. Ett inspel från Jonathan Levi hittade anfallaren Christoffer Nyman som ökade på ledningen för IFK Norrköping. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Kalmar FF hade en del att fundera på i halvtidsvilan och genomförde två byten i paus. In kom anfallarna Mayron George och Alexander Ahl-Holmström och det var ett helt annat Kalmar FF som kom ut efter paus.

Redan efter tre minuters spel kom möjligheten till reducering. Alexander Ahl-Holmström fick bollen i djupled och kom helt fri mot mål. Men Norrköpingsmålvakten Isak Pettersson kom ut bra och kunde med en benparad styra undan till en hörna.

Några minuter senare kom nästa friläge för Kalmar FF. Denna gång var det nyinbytte Mayron George som väggspelade sig förbi med hjälp av Alexander Ahl-Holmström. Målvakten Isak Pettersson kom dock ut bra igen och avvärjde målchansen även denna gång.

Kalmar FF fortsatte att trycka på mot slutet men tyvärr utan resultat denna kväll på Guldfågeln Arena. Matchen slutade med förlust, 0-2, och nu väntar IFK Göteborg på bortaplan i nästa omgång.

Startelvan
Ole Söderberg, Fidan Aliti, Viktor Elm (k), Douglas Bergqvist, Sebastian Ring, Romario, Erik Israelsson, Isak Jansson, Piotr Johansson, Filip Sachpekidis, Edvin Crona

Ersättare
Tobias Andersson (mv), Emin Nouri, York Rafael, Alexander Ahl-Holmström, Mayron George, Johan Stenmark, Isak Magnusson

Byten
46 min: Mayron George in, Edvin Crona ut
46 min: Alexander Ahl-Holmström in, Filip Sachpekidis ut
77 min: Emin Nouri in, Sebastian Ring ut
77 min: York Rafael in, Piotr Johansson ut