Förlust mot IFK Norrköping

30 september, 2023 | Nyhet

Det blev en avvaktande inledning från bägge lagen där de riktigt farliga målchanserna uteblev fram till den 14:e matchminuten. Hemmalagets Vito Hammershoj-Mistrati avlossade en kanon från distans. Men Jakob Kindberg var bra med i Kalmar-målet och kunde avvärja ut till hörna. I den 25:e matchminuten kom ett fint Kalmar-anfall där Johan Karlsson, efter väggspel med Simon Skrabb, fick till ett fint inlägg mot Deniz Hümmet i straffområdet som var ytterst nära att sätta dit ledningsmålet. Istället för Kalmar-mål där var det hemmalaget som skulle ta ledningen tio minuter senare. Daniel Eid hittade in med en passning bakom Kalmars backlinje där Victor Lind tog ner bollen och placerade in 1-0. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken inleddes, likt den första, ganska avvaktande från bägge lagen. I den 57:e minuten var det nära att Norrköping utökade ledningen men Victor Linds avslut gick strax utanför Jakob Kindbergs vänstra stolpe. Minuterna senare kom ett dubbelbyte från Kalmar FF:s sida där Saku Ylätupa och Romario kom in istället för Melker Hallberg och Nahom Netabay.

Med kvarten kvar att spela fick Kalmar FF till ett visst tryck mot Norrköpingsmålet och skapade en del halvchanser. På tilläggstid var det sedan nära två gånger om att Romario lyckades sätta dit kvitteringsmålet. Men Norrköpingsmålvakten Oscar Jansson stod för två jätteräddningar och matchen slutade med förlust, 1-0.

Stort tack till alla rödvita supportrar som var på plats på PlatinumCars Arena i eftermiddag för att lyfta fram oss! Härnäst väntar Malmö FF i en match som spelas nästa söndag på Guldfågeln Arena kl.15.00.

IFK Norrköping- Kalmar FF 1-0 (1-0)
Allsvenskan omgång 25, PlatinumCars Arena

Startelvan: Kindberg, Karlsson (ut 88 min), Sjöstedt, Saetra, Olafsson, Netabay (ut 60 min), Gojani, Hallberg (ut 60 min), Skrabb. Hümmet, Trenskow (ut 75 min)

Avbytare: Andersson, Lindahl (in 88 min), Jafarpour, Romario (in 60 min), Jensen, Ylätupa (in 60 min), Shamoun (in 75 min), Jansson, Nilsson