Förlust mot IK Sirius

2 november, 2019 | Nyhet

PUBLICERADES SATURDAY, 2 NOVEMBER, 2019 16:11

Eftermiddagens match mot IK Sirius slutade med 3-0-förlust. Det gör att Kalmar FF nu hamnar i kvalspel där första matchen spelas på bortaplan nu på onsdag kl.19.00. Returen spelas på Guldfågeln Arena på söndag. Motståndare i den matchen blir klart under morgondagen när Superettans sista omgång spelas.

I dagens match mot Sirius fick Kalmar FF ett drömläge att ta ledningen efter 20 minuter. Geir André Herrem avslutade och Sirius målvakt Lukas Jonsson lämnade retur. Romario var först framme och gick på avslut från nära håll. Men en Sirius-försvarare kom emellan och täckte ut skottet till hörna.

Fem minuter senare var det istället nära för hemmalaget när Axel Björnström gick på avslut utanför straffområdet. Lucas Hägg-Johansson var bra med i Kalmar-målet och tippade ut bollen till hörna.

Strax innan paus var det nära för Kalmar igen när Romario gick på avslut och träffade stolpen. 0-0 stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken är det Sirius som gör det första målet i matchen och det kommer med kvarten kvar att spela. Nyinbytte Philip Haglund nådde högst på ett inlägg och nickade in 1-0 för Sirius. Några minuter senare var det dags igen när Axel Björnström gick på avslut utanför straffområdet och satte dit 2-0. I den 83:e matchminuten kom även 3-0 genom Mohammed Said, vilket även blev slutresultatet.

Kalmar FF vill rikta ett stort tack till alla supportrar på bortstå i dagens match som gav ett fantastiskt stöd under 90 minuter. Ni är fantastiska!