Förlust mot IK Sirius

8 april, 2024 | Nyhet

Matchen började med att Sirius Noel Milleskog hade ett skott över. I den tredje minuten fick Kalmar FF en frispark på offensiv planhalva som lyftes in mot Lars Saetra som nickade över.

I den tionde minuten fick Jacob Trenskow bollen på högerkanten och väggspelade med Arash Jafarpour men avslutet blev för tamt den gången.

Sirius är ett skickligt lag när det kommer till kontringar Milleskog tog sig fram på offensiv planhalva och passade Heier som fick frispark utanför straffområdet. Leo Walta tog hand om frisparken men Samuel Brolin kunde rädda enkelt.

Jonathan Ring som gjorde sin första match på Guldfågeln Arena sedan återkomsten tog sig förbi sin försvarare i den 16:e minuten och spelade in till Robert Gojani som sköt över.
Chanserna avlöste varandra under matchens första 20 minuter. Gästerna spelade sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen centralt till Salech som tog emot bollen och fick på ett bra skott som Samuel Brolin räddade.

Sirius fick ytterligare en chans i den 23:e minuten när bollen lyftes in mot Voelkerling-Persson som sköt men Rasmus Sjöstedt kastade sig och blockerade skottet till en resultatlös hörna för Sirius.

Kalmar FF fick en hörna i den 31:a minuten som Melker Hallberg lyfte in i straffområdet men Sirius nickade undan den. Hans mittfältskollega Romario fick bollen utanför straffområdet i den 34 minuten och fick på ett lurigt skott som Mitov Nilsson hade problem med och lyckades styra ut den till hörna.
På tilläggstid i den första halvleken lyfter Sirius bollen bakom backlinjen där Salech avslutar utanför. I samma minut skapar Sirius en hörna som Stensson lyfte in i straffområdet men KFF-försvaret lyckas rensa undan bollen. Båda lagen gick till halvtidsvila med ställningen 0-0.

Den andra halvleken började som den första slutade med att båda lagen ville styra matchen genom sitt bollinnehav. Kalmar FF fick en frispark på offensiv planhalva efter att Jacob Trenskow blivit nedriven av Widgren. Melker Hallberg lyfte in bollen mot Lars Saetra som inte fick ordning på nicken i den situationen. Melker Hallberg var som vanligt löpvillig på mittfältet och tog sig fram på högerkanten och kombinerade sig fram med Jonathan Ring men Siriusförsvaret kunde tillslut rensa bort bollen.

I den 64:e minuten skulle samma duo samarbeta på högerkanten där Jonathan Ring tillslut spelade in bollen till Robert Gojani som avslutade via en Siriusförsvarare till hörna. KFF var inne i en fin period där Jonathan Ring återigen skapade oreda för gästerna och var nära att ge hemmalaget ledningen i den 64:e minuten. Sirius skapade dock ett jätteläge i den 66:e minuten där man nickar precis utanför stolpen.

Kalmar FF skapade en hörna i den 70:e minuten som Jacob Trenskow spelade kort till Jonathan Ring men Sirius kunde rensa undan bollen även den gången. Jacob Trenskow skulle ge Kalmar FF ledningen med 1-0 i den 72:a minuten efter ett avslut centralt i straffområdet, på passning från Jonathan Ring.

I den 78:e minuten skapar Sirius en dubbelhörna. Efter att han nickat bort den andra hörnan får KFF en kontringschans där Abdussalam Magashy löpte fram med bollen centralt i planen men Siriusförsvaret bröt den chansen.

Henrik Jensen gjorde ett dubbelbyte i den 83:e minuten när Simon Skrabb och Alex Gersbach byttes ut mot Dino Islamovic och Rony Jansson.  Sirius skulle kvittera till 1-1 i den 85:e minuten efter en nick av Salech.
Båda lagen ville framåt och överta ledningen i matchens slutminuter. KFF fick en chans i den 92:a minuten efter att Dino Islamovic skarvat bollen vidare i straffområdet till Jacob Trenskow som ordnade fram en hörna. Hörnan nickades bort till Abdussalam Magashy som lyfte in bollen mot Lars Saetra som nickade över.

Sirius fick en chans precis i slutsekunderna där man lyfte in bollen till Salech som avslutade på Samuel Brolin men kunde skjuta in returen till 1-2. När domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att Kalmar FF förlorade hemmapremiären.

Nästa match spelas den 14:e april hemma på Guldfågeln Arena när IFK Göteborg kommer på besök. Köp dina biljetter på kalmarff.se. Tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss.

Text: Christoffer Karlström