Förlust mot Kristianstad FC

23 januari, 2024 | Matchrapport

Det blev förlust för Kalmar FF i årets första träningsmatch mot Kristianstad FC med 1-2.

Kalmar FF tog emot Kristianstad FC på ett kylslaget Bergaviks IP under tisdagen. Ledningsmålet för gästerna kom redan i den första minuten efter ett bolltapp i eget straffområde där Omar Dampha kunde rulla in 0-1. Efter gästernas ledningsmål tog hemmalaget över spelet och bollinnehavet. Under de första 20 minuterna av den första halvleken var det Kalmar FF som styrde matchbilden och tog sig fram på kanterna men där kvaliteten i inspelen saknades.

Det var mest på högerkanten som målchanserna skapades. Efter en halvtimmes spel fick Axel Lindahl bollen på högerkanten och gick förbi sin försvarare och skickade in bollen i straffområdet där Ville Nilssons avslut resulterade i en resultatlös hörna. Kristianstad FC stack emellan med ett par kontringsförsök men Jakob Kindberg i KFF-målet kunde göra stabila ingripanden. Den första halvleken avslutades med ett fint anfall från hemmalaget där Zakarias Råvik avslutade tätt utanför. Kalmar FF fick lämna den första halvleken med underläge 0-1.

Till den andra halvleken hade tränaren Henrik Jensen bytt in en helt ny startelva bortsett från Kevin Jensen som fick några fler minuter. Hemmalaget startade den andra halvleken med att skapa chanser från vänsterkanten genom David Olafsson och Simon Skrabb som matade in inspel i straffområdet men där tajmingen i löpningar och avslut  lämnade mer att önska.

I den 53:e minuten skickade Kevin Jensen in bollen i straffområdet till Leon Isa som löpte in i straffområdet men avslutet gick i stolpen den gången. Men i den 62:a minuten skulle Leon Isa få revansch och satte dit kvitteringen för hemmalaget. Kevin Jensen skulle hinna med en sista chans innan han byttes ut efter en fin passning i djupled från mittbacken Rony Jansson men avslutet gick tätt utanför.

I den 81:a minuten fick gästerna en frispark som skickades in i straffområdet och Leo Litric kunde ge gästerna åter ledningen i matchen. I slutet av matchen tryckte Kalmar FF på för en kvittering där bland annat Wilmer Andersson fick chansen på en träff på halvvolley som målvakten räddade.

Kalmar FF:s huvudtränare Henrik Jensen efter matchen
– Vi får en dålig start på matchen och släpper in ett mål nästan direkt. Sedan tar vi oss in i matchen och har ett stort övertag. Vi kommer till många inspel men saknar tyvärr den sista kvalitén idag i de avgörande momenten. Första 25 minuterna i andra halvlek är bra. Sedan tappar vi intensitet för att återigen växla upp i slutet. Det är skönt att vara igång igen och det här var första matchen på säsongen. Många unga spelare fick chansen att visa upp sig idag och det ska bli kul att följa dem framöver. Jag vill även passa på att tacka alla rödvita supportrar som tog sig till Bergavik idag.

Kalmar FF- Kristianstad FC 1-2 (0-1)
Mål: Omar Dampha 1´, Leon Isa 62´, Leo Litric 81´