Förlust mot Malmö FF

9 mars, 2019 | Okategoriserade

Det blev förlust för Kalmar FF i dagens match mot Malmö FF med 2-1 (1-0). 

MFF tog ledningen redan i den sjätte minuten när bollen studsade ut till Eric Larsson innanför straffområdet som kunde prickskjuta 1-0 till hemmalaget.

– Vi är lite väl passiva i inledningsskedet i samband med deras ledningsmål. Hela laget ser segt ut och vi flyttar för långsamt vilket gör att vi inte blir så aggresiva och frejdiga som vi vill vara, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson.

Båda lagen hade ganska svårt att ta sig till målchanser och vi fick se en ganska händelsefattig match på Stadion. Malmö stod för bollinnehavet men skapade inte några solklara målchanser förutom målen.

Pigge Isak Magnusson skapade dock oreda varje gång han rörde bollen och kunde i den 55:e matchminuten fixa en straff till Kalmar FF efter att ha gått omkull innanför straffområdet. Straffen förvaltade Romario på bästa sätt och kvitteringen var ett faktum.

Efter detta känns det som att matchen kommer gå åt oavgjort och inget av lagen skapar något häpnadsväckande i anfallsväg. Men i den 70:e matchminuten kommer Carlos Strandberg loss innanför straffområdet och Aliti går in i duellen för att bryta. Han hakar dock upp Strandberg som faller och domaren pekar på straffpunkten. Antonsson stegade upp och kunde sätta dit avgörandet till 2-1.

Närmast Kalmar- kvittering blev det i slutminuterna när debuterande nyförvärvet Chidiebere Nwakali snodde bollen av MFF-försvaret och serverade Mahmoud Eid som gick på avslut i höjd med straffområdet. Skottet dock utanför Johan Dahlins högra stolpe och resultatet 2-1 stod sig matchen ut.

– Jag tycker vi står för en blandad insats idag. Det finns bra tendenser i slutet av första halvlek och första halvan av andra. De delarna tycker jag är godkänd från vår sida. Sedan har vi även en period som jag är mindre nöjd med där vi gör av med bollen för snabbt och inte tror på vår idé. På slutet får vi träna oss i att spela med en man mindre och stänga igen. Där gör vi det bra och skapar även två omställningslägen där vi hade kunnat få till en kvittering. Det vi tar med oss från idag är att vi matchar Malmö FF vad det gäller antalet målchanser. Vi lyckas även korrigera matchbilden efter en stund i första och förstärka vad det är vi ska göra. Det är positivt att vi inte fastnar i något som inte funkar, avslutar Magnus Pehrsson.

Härnäst för Kalmar FF väntar Oskarshamns AIK i en träningsmatch på Gasten som spelas nu på måndag kl.18.00.

Startelvan mot Malmö FF
Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Viktor Elm, Fidan Aliti- Piotr Johansson, Herman Hallberg, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Chima Akas- Romario, Papa Diouf

Avbytare
Hampus Strömgren, Johan Stenmark, Adam Hellborg, Chidiebere Nwakali, Adrian Edqvist, Måns Söderqvist, Mahmoud Eid, York Rafael, Alexander Ahl Holmström

Byten
55 min: Isak Magnusson ut, Måns Söderqvist in
79 min: Piotr Johansson ut, Adrian Edqvist in
79 min: Papa Diouf ut, Chidiebere Nwakali in
87 min: Herman Hallberg ut, Mahmoud Eid in

Varningar
Chima Akas

Utvisning
Fidan Aliti (68´)

Annons