Förlust mot Malmö FF

4 oktober, 2020 | Nyhet

Kvällens match mot Malmö FF slutade med förlust 0-4 (0-2).

Malmö FF tog ledningen tidigt efter en djupledspassning från Ola Toivonen till Arnor Traustasson som inte gjorde några misstag, helt fri med Ole Söderberg, efter sex minuters spel på Guldfågeln Arena.

Efter 35 minuters spel kom sedan situationen som skulle bli oerhört omdiskuterad. Isak Magnusson kom helt fri med Malmö FF:s målvakt och revs ner bryskt av mittbacken Lasse Nielsen. Domaren valde dock att fria.

Istället för frilägesutvisning ökade Malmö på sin ledning till 2-0 efter att Anders Christiansen förvaltat ett inspel in i straffområdet från Jo Inge Berget. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

I den andra halvleken ökade sedan Malmö på till 3-0 genom Ola Toivonen, efter kvarten spelad, på ett volleyskott från snäv vinkel innanför straffområdet.

Med kvarten kvar av matchen ökade de på till 4-0 efter att Anel Ahmedhodzic skarvat in en frispark  från Anders Christiansen.

Stefan Larsson efter matchen
– Jag tycker första halvlek är ok från vår sida. Vi får ner farten på Malmö och ligger bra i positionerna. Vi kändes på gång i det läget i matchen även om de får ett tidigt ledningsmål. När Malmö gör 3-0 går luften ur oss och de två sista målen är väldigt billiga. Vi måste bli mer skitiga och desperata i de situationerna framöver. Ganska stor besvikelse just nu efter matchen när vi ändå gett oss förutsättningarna i den första halvleken.

En tung kväll på Guldfågeln Arena och nu väntar ett kortare landslagsuppehåll. Nästa match för Kalmar FF:s del spelas söndag den 18 oktober då IF Elfsborg väntar på Borås Arena.

Startelva
Ole Söderberg, Piotr Johansson, Emin Nouri, Johan Stenmark, Sebastian Ring, Isak Magnusson, Erik Israelsson, Douglas Bergqvist, Carl Gustafsson, Isak Jansson, Filip Sachpekidis

Ersättare
Andersson, Edqvist, Rafael, Arokoyo, George, Crona, Rafinha

Byten
72 min: Edvin Crona in, Piotr Johansson ut
72 min: Mayron George in, Isak Jansson ut
72 min: York Rafael in, Isak Magnusson ut