Förlust mot Malmö FF på Stadion

19 maj, 2019 | Okategoriserade

Det blev förlust i dagens bortamatch mot Malmö FF med 1-0 (0-0) efter att mittfältaren Anders Christiansen gjort segermålet i den 74:e matchminuten.

Malmö FF tog tag i taktpinnen i inledningen av matchen och satte hög press mot Kalmar FF:s mål. Det dröjde dock en kvart innan den första målchansen dök upp efter att Traustasson testat avslut på en frispark utanför straffområdet. Hägg-Johansson var bra med i Kalmar-målet och kunde rädda enkelt.

Den höga pressen fortsatte sedan under den första halvleken med ett högt bollinnehav för MFF mot ett hårt kämpande Kalmar och ett antal målchanser där man var riktigt illa ute. Kalmar FF krigade hårt och kunde till slut reda ut stormen och hålla matchen mållös halvleken ut.

Andra halvlek inleddes i samma anda som den första där Malmö FF drev upp tempot i matchen. Man skapade även halvlekens första målchans genom Marcus Antonsson i den 50:e matchminuten när han fick fritt skottläge utanför straffområdet. Dagens bästa spelare, Lucas Hägg-Johansson, kunde dock stå emot och stod för en riktigt bra räddning.

Tre minuter senare kom nästa målchans. Marcus Antonsson tog sig loss igen innanför straffområdet och gick på avslut. Men Hägg-Johansson fortsatte storspela och stod för ytterligare en räddning av klass som kunde hålla kvar Kalmar FF i matchen.

Men i den 74:e matchminuten kom till slut utdelningen för Malmö FF efter en massiv press mot Kalmar-målet. Anders Christiansen sprang sig fri och kunde ensam med Lucas Hägg-Johansson placera in ledningsmålet för hemmalaget.

Kalmar stod sedan för en bra avslutning på matchen när man skapade ett antal målchanser som hade kunnat genererat i en kvittering. Men Malmö FF var det starkare laget i dagens match på Stadion och kunde till slut stå som segrare med slutresultatet 1-0.

Nästa söndag finns det möjlighet till revansch för Kalmar FF när man tar emot IF Elfsborg på Guldfågeln Arena, vilket är vårsäsongens sista hemmamatch innan uppehållet.

Startelvan i dagens match
Lucas Hägg-Johansson, Emin Nouri, Fidan Aliti, Viktor Elm, Piotr Johansson, Romario, Herman Hallberg, Mahmoud Eid, Viktor Agardius, Papa Diouf, Moestafa El Kabir

Avbytare
Viktor Noring, Rasmus Elm, Måns Söderqvist, Chima Akas, Nils Fröling, Rafinha, Maxwell

Mål
1-0, Christiansen (74´)

Byten
60 min: Moestafa El Kabir ut, Måns Söderqvist in
62 min: Herman Hallberg ut, Rasmus Elm in
83 min: Emin Nouri ut, Nils Fröling in