Förlust mot Norrköping

7 april, 2016 |

Kalmar FF förlorade bortamatchen mot IFK Norrköping med 4-1

Efter en bra start från Kalmars sida där man skapade flera bra möjligheter framför Norrköpingsmål så är det till trots hemmalaget som skulle ta ledningen när Nikola Tkalcic nickar in en hörna i den 23.e minuten. Norrköpings 1-0 ledning står sig sedan halvleken ut.

KFF får heller ingen vidare bra start på den andra halvleken då Norrköping kan öka på sin ledning till 2-0 efter ännu en hörna och ännu en nick – denna gång var den Jon Fjoularsons panna som var sist på bollen i den 47:e minuten.

Antonsson kvitterade
Trots ett tidigt baklängesmål i den andra halvleken så kommer Kalmar tillbaka och har bra lägen att både reducera och kvittera. Marcus Antonsson har flera vassa målchanser, innan han tillslut kan sätta reduceringen till 2-1 i den 66 minuten.

Men närmare än så skulle KFF aldrig komma då Norrköping på bara ett par minuter kunde göra både 3-1 på frispark från fjolårets skyttekung Emir Kujovic och 4-1 på distansskott från Christopher Telo – Och det var ridå ner för Kalmar FF denna eftermiddag på Nya Parken i Norrköping.

Kalmar gör en spelmässigt bra match men där Norrköping går segrande ur duellen där siffrorna blev lite för stora.

Peter Swärdh efter matchen
– Vi gör alldeles för många och för enklar mistag mot ett för bra motstånd för att ge oss själva möjligheten att få med oss poäng idag. Spelmässigt gör vi en helt okej insats men alla misstagen straffar oss rejält.

Matchfaktan hittar ni HÄR

För KFF:s del väntar IF Elfsborg hemma på Guldfågeln Arena på söndag eftermiddag, ett Elfsborg som KFF besegrade i Svenska Cupen för ett par veckor sedan med 1-0 i Borås.