Förlust mot Östers IF på Ekerum

23 mars, 2024 | Nyhet

Kalmar FF tog emot Östers IF på Ekerum under lördagen. I startelvan kunde vi se Jonathan Ring och Alex Gersbach göra sina första starter för säsongen.

Matchens första chans gick till Jacob Trenskow med ett skott utifrån, rakt på Östers målvakt Lundahl-Persson.

I den 6:e minuten slog Melker Hallberg en hörna som nickades ut och hamnade hos nyförvärvet Alex Gersbach som sköt utanför straffområdet via en Österförsvarare men målvakten räddade. Öster försökte pressa högt upp i banan i inledningen men KFF spelade sig ur centralt och kunde etablera spel på offensiv planhalva.

Mycket i det offensiva spelet under inledningen av den första halvleken handlade om Alex Gersbach som gång på gång tog sig fram på sin vänsterkant och fick till ett par farliga inspel i straffområdet. I den 10:e minuten tog han sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen men avslutet gick över.

Hemvändande nyförvärvet Jonathan Ring var spelsugen i sin första start sedan återkomsten. Han blev nerriven utanför straffområdet i den 15:e minuten. Melker Hallberg tog hand om frisparken men avslutet gick i muren.

En annan spelare som var spelsugen var Jacob Trenskow. I den 18:e minuten tog KFF ledningen med 1-0 genom ett klassmål när han vek in från högerkanten och skickade upp bollen i det vänstra krysset!

Efter 30 minuter spelade i den första halvleken gjorde KFF ett byte. Ut gick nyförvärvet Alex Gersbach och in kom Ali Zaher.

Minuten senare skulle gästerna ta sig fram på högerkanten genom Rodic som spelade in bollen i straffområdet till Aliev som satte dit kvitteringen till 1-1. Gästerna började ta sig in i matchen efter sitt mål och i minuten senare skapade man en hörna som resulterade i en frispark till KFF. Några minuter senare lyfte Öster återigen in bollen i straffområdet men Rasmus Sjöstedt kunde rensa undan den gången.

Efter att Öster haft spelet under en period var det dags för KFF att ta ledningen i efterspelet av en hörna som Jacob Trenskow lyfte in mot Lars Saetra som nickade ner bollen till Magashy som kunde stöta in 2-1 för KFF efter 36 minuters spel. Kalmar FF gick till halvtidsvila med en 2-1-ledning.

Till den andra halvleken fick vi se två förändringar när Jonathan Ring och Rasmus Sjöstedt byttes ut mot Wilmer Andersson och Gustav Arvidsson.

I inledningen av den andra halvleken fick U19-spelaren Leon Isa bollen i djupled och tog sig in i straffområdet men Österförsvararen var starkare i situationen och kunde ta hand om bollen.

Fem minuter in i den andra halvleken kom kvitteringen till 2-2 för Öster när man spelade in bollen från höger fram till Bergmark-Wiberg. Öster började ta över spelet i den andra halvleken efter sin kvittering och tog ledningen med 2-3 i den 55:e minuten när Bergmark-Wiberg skickade in en frispark bakom Samuel Brolin i målet. Med kvarten kvar att spela drygade Öster ut sin ledning till 2-4 genom Seger.

KFF hade svårt att etablera sitt spel under den sista delen av den andra halvleken och fick slita hårt i presspelet och försvarsspelet. Man hittar igenom Östers lagdelar i den 81:a minuten när lagkaptenen för dagen Robert Gojani spelar fram Kevin Carlsson i djupled men drogs ner i straffområdet utan åtgärd från domaren.

Det blev inga fler mål i matchen och Kalmar FF förlorar genrepet mot Östers IF med 2-4. Nu laddar vi om inför den allsvenska premiären borta mot Hammarby IF på Tele2 Arena som spelas den 31/3 klockan 14:00. Tack till alla rödvita som fanns på plats på Ekerum för att stötta oss.

Kalmar FF – Östers IF
Mål: 22´ Trenskow, 32´ Aliev, 40´ Magashy, 51´ Bergmark-Wiberg, 55´ Bergmark-Wiberg, 75´ Seger.