Förlust mot Östersund

17 augusti, 2020 | Nyhet

Ett soligt Jämtkraft Arena väntade bägge lagen i kvällens match mellan Kalmar FF och Östersund. Nanne Bergstrand gjorde en förändring i startelvan gentemot den senaste matchen mot IFK Göteborg där Filip Sachpekidis klev in i startelvan istället för Isak Magnusson.

Det blev en jobbig start på matchen för Kalmar FF där Östersund tog ledningen efter fjorton minuters spel. På ett inspel in i straffområdet kom Blair Sebastian Turgott först på en retur och kunde raka in ledningsmålet för hemmalaget.

Kalmar FF kom efter målet in något bättre spelmässigt i matchen och tog sig till en del halvchanser. Sebastian Ring tog sig runt på vänsterkanten och hittade fram till Erik Israelsson, som var nära att kopiera målet senast mot IFK Göteborg. Men nicken räddades av Ali Keita och styrdes undan till hörna.

Tre minuter senare var det nära igen när Isak Jansson snyggt klackade fram bollen till Romario innanför straffområdet. Men skottet strax utanför Ali Keitas vänstra stolpe.

1-0 stod sig halvleken ut på Jämtkraft Arena i en spelmässigt jämn första halvlek där de riktigt heta målchanserna saknades.

I den andra halvleken var Romario närmast en kvittering när han gick på avslut i den 65:e matchminuten på en frispark från distans. Målvakten Ali Keita var dock bra med i Östersundsmålet och stod för en fin räddning.

Istället för 1-1 där kunde hemmalaget Östersund ställa om i den 71:a matchminuten och rulla in 2-0 bakom Lucas Hägg-Johansson. Felix Hörberg kom in från höger i straffområdet och serverade Francis Jno-Baptiste som placerade in bollen i öppet mål.

Efter målet flyttade Kalmar fram positionerna och genomförde ett trippelbyte där York Rafael, Isak Magnusson och Edvin Crona kom in istället för Isak Jansson, Sebastian Ring och Filip Sachpekidis. Östersund kunde dock hålla undan och matchen slutade 2-0.

KFF:s tränare Nanne Bergstrand efter matchen
– Känns lite onödigt. Bägge målen kommer efter de chanserna vi släpper till i matchen. Sen skapar vi en hel del på fasta situationer. Men idag ville inte bollen in. Det är en besvikelse. Men det är viktigt att vi drar lärdom av det och går vidare.

Nästa match för Kalmar FF spelas nästa måndag då Mjällby AIF kommer på besök till Guldfågeln Arena. Tack till alla er som stöttat oss i samband med kvällens match!