Förlust mot VSK

2 juni, 2024 | Nyhet

Under söndagen tog Kalmar FF emot Västerås SK hemma på Guldfågeln Arena inför 5236 personer. Matchen slutade med en tung förlust med siffrorna 0-4.

Till tonerna av “Känslan som finns inuti” klev spelarna ut på planen inför vårsäsongens sista match innan uppehållet. Vi fick se ett KFF som hade det mesta av bollen under matchens första 13 minuter utan att för den sakens skull skapa några heta chanser. Vi fick se två hörnor till hemmalaget och en till gästerna där Jakob Kindberg tog hand om bollen.
Matchens första mål kom i den 16:e minuten och det var gästerna som fick jubla efter att Johansson lyft bollen till Åslund som nickade in ledningsmålet för VSK. KFF fortsatte med sitt bollinnehav och skulle tillslut skapa en chans när Simon Skrabb lyfte in bollen till Dino Islamovic som nickade precis utanför stolpen.
Efter ett fint anfall i den 36:e minuten när Simon Skrabb hittade Romario utanför straffområdet som fick på ett skott som gick i ribban. I VSK-anfallet fick Diabaté bollen i djupled men Rasmus Sjöstedt bröt bollen den gången. Båda lagen hade sina perioder med bollinnehav och långa anfall, men det saknades kvalité i den sista tredjedelen.
VSK var det piggare lagen under den senare delen av den första halvleken både med och utan boll. KFF hade mycket boll och spelade sig igenom några få gånger men bolltempot och skärpan saknades. Lagen gick till pausvila med en VSK-ledning med 0-1.

I den andra halvleken fick KFF en första chans men Dino Islamovic sköt utanför, 5 minuter senare spelade Dino Islamovic bollen vidare till Jacob Trenskow i straffområdet som tappade kontrollen över den och VSK kunde spela vidare.

Abdussalam Magashy som fick chansen från start på mittfältet fick bollen i den 52:a minuten utanför offensivt straffområde och avlossade ett tungt skott som gick i burgaveln. I minuten senare lyftes bollen in mot Dino Islamovic som föll i straffområdet men domaren friade.
Bara några minuter senare utökade VSK sin ledning till 0-2 efter ytterligare en nick i straffområdet genom Ahlinvi som assisterades av Johansson. KFF stod nu inför en uppförsbacke och gjorde ett byte i den 58:e minuten när Romario gick ut och Jonathan Ring kom in i spel.

VSK skulle få jubla ytterligare en gång i den 62:a minuten när man utökade ledningen till 0-3genom Ahlinvi som återigen var påpasslig i straffområdet och kunde ostört skicka in bollen i mål.

Kalmar FF skapade en dubbelchans i den 65:e minuten när både Jacob Trenskow och Abdussalam Magashy hade avslut på mål. Dino Islamovic var framme och stötte in returen på Magashys skott men blåstes av för offside.

VSK fortsatte att ösa på med sitt energifyllda spel och hade en chans att utöka ledningen till 0-4 efter att Diabaté haft en nick i målställningen.

0-4 skulle också komma, i den 89:e minuten fick Offia bollen i djupled och placerade in bollen bakom Kindberg. VSK fick en chans på ett friläge men Kindberg kom ut och räddade.
Det blev inga fler mål eller chanser på Guldfågeln Arena denna eftermiddagen och därmed förlorade Kalmar FF mot Västerås SK med siffrorna 0-4. Tack till alla rödvita supportrar som var på plats för att lyfta fram oss. Nästa allsvenska match för Kalmar FF är den 7 juli när vi besöker Friends Arena för möte med AIK.