Förlust på Behrn Arena

24 februari, 2024 | Nyhet

Det blev en tung förlust när Kalmar FF gästade Behrn Arena under lördagen tillsammans med 41 st tillresta KFF-supportrar på bortastå. Slutresultatet skrevs till 1-0 till hemmalaget efter mål av Jesper Modig i den andra halvleken.

Matchens första chans gick till KFF i den 3:e minuten när Jacob Trenskow drev in bollen i straffområdet och hittade Simon Skrabb, men hans avslut täcktes av ÖSK-försvaret och bollen nickades tillslut utanför av Romario. Minuten senare fick KFF en frispark på offensiv planhalva där Melker Hallberg hittade Arash Jafarpour som avslutade utanför.

ÖSK skapade sin första chans i den 4:e minuten när Kalle Holmberg fick bollen centralt i straffområdet men avslutet kunde Samuel Brolin rädda enkelt.

Matchens första hörna gick till KFF och det var Melker Hallberg som tog hand om den. Bollen hamnade till slut hos Romario som avslutade utanför. I den 7:e minuten skulle Romario visa sin fina speluppfattning och slog en fin passning till Jacob Trenskow som avslutade utanför målvaktens högra stolpe.

Melker Hallberg tog hand om en frispark i den 16:e minuten och skickade in bollen i straffområdet som Arash Jafarpour nickade ner till Robert Gojani som tillslut fick en fot på bollen som träffade stolpen.

KFF hade det mesta av spelet under de första 25 minuterna av den första halvleken med ett högt bollinnehav och fina offensiva aktioner. Den höga pressen betalade sig många gånger och ÖSK tvingades att slå långa bollar som KFF-försvaret kunde ta hand om och etablera spelet. Axel Lindahl startade till höger i backlinjen och under den första halvleken gjorde han det svårt för ÖSK-försvaret att komma åt honom med sitt fina driv med bollen och inspel i straffområdet. I den 31:a minuten tog han sig förbi sin försvarare och spelade in bollen mot Simon Skrabb som inte fick ordning på avslutet.

ÖSK skapade sin bästa chans hittills i matchen i den 32:a minuten när man lyfte in bollen i straffområdet mot Kalle Holmberg som nådde högst och Samuel Brolin fick göra en fin räddning till hörna. Hörnan plockade Samuel Brolin ner och kunde sätta igång spelet igen. När ÖSK skapade chanser i den första halvleken gjorde man det oftast genom inlägg i straffområdet. Den första halvlekens sista chans gick till ÖSK där inlägget gick mot Kalle Holmberg men Lars Saetra nådde högst och nickade undan bollen vilket betydde att båda lagen gick till pausvila med ställningen 0-0 på tavlan.

I den andra halvleken skapade ÖSK en halvchans precis i början innan KFF skapade sin första chans i den 51:a minuten när man anföll på högerkanten och bollen hamnade hos Simon Skrabb som sköt på täckande ÖSK-försvarare och returen sköt Jacob Trenskow över.

Efter att KFF haft bra kontroll på händelserna i den första halvleken började ÖSK att etablera anfall på KFF:s planhalva och skapa fler chanser. I den 60:e minuten spelade ÖSK in bollen i straffområdet och Adam Bark fick på ett bra skott som Samuel Brolin räddade. I den 64:e minuten skapade ÖSK en hörna som Arash Jafarpour kunde rensa undan, men ÖSK fortsatte att trycka på mot KFF-målet.

I den 70:e minuten gjorde Henrik Jensen ett dubbelbyte där Melker Hallberg och Kevin Jensen gick ut och in kom båda nyförvärven Dino Islamovic och Abdussalam Magashy.

Tre minuter senare fick ÖSK en frispark utanför KFF:s straffområde som Mohammed Saeid lyfte in mot Jesper Modig som nickade in 1-0 till hemmalaget.

KFF fick ägna sig mycket åt att försvara sig under den större delen av den andra halvleken och hade svårt att hitta in mellan ÖSK:s lagdelar.

KFF stack emellan med en chans i den 81:a minuten när Romario fick bollen i djupled och spelade in bollen mot inhoppande Dino Islamovic men bollen gick till inspark för hemmalaget. I den 88:e minuten skapade KFF en halvchans när Rony Jansson lyfte in bollen till Jacob Trenskow som nickade utanför. Under matchens sista minuter försökte KFF få till en forcering och flyttade fram många spelare in i straffområdet. I den 93:e minuten fick Dino Islamovic bollen av inbytte Leon Isa som skapade en hörna som resulterade i ännu en hörna som blev resultatlös.

ÖSK skapade en frispark i den 96:e minuten efter att Arash Jafarpour gjort ner en ÖSK-spelare utanför straffområdet. Frisparken gick rakt på Samuel Brolin som kunde ta hand om bollen och KFF fortsatte forceringen.

Det blev inga fler chanser eller mål denna eftermiddagen på Behrn Arena vilket betydde att Kalmar FF förlorade matchen med 1-0. Tack till alla rödvita supportrar som tog sig till Örebro denna lördagseftermiddagen för att stötta oss.