Förlust på PlatinumCars Arena

27 juli, 2024 | Nyhet

Innan avspark hedrades den tidigare ordföranden för IFK Norrköping Peter Hunt som gick bort tidigare i veckan, vila i frid.

Stefan Larsson gjorde en ändring i startelvan jämfört med matchen mot Djurgården där Max Svensson tog plats från start och Simon Skrabb fanns med på bänken.

Kalmar FF fick en frispark i den 6 minuten som Melker Hallberg sköt via muren till matchens första hörna. Hemmalaget skapade en chans i den 9:e minuten när Traustason avslutade utanför straffområdet men Samuel Brolin kunde rädda och KFF-försvaret rensade undan.

Jacob Trenskow som tog plats i anfallet tillsammans med Dino Islamovic och Jonathan Ring fick på ett bra skott i den 13:e minuten efter ett fint KFF-anfall.

IFK Norrköping fick jubla i den 17:e minuten när Carl Björk spelade in bollen i straffområdet men Samuel Brolin räddade ut bollen till lagkaptenen Nyman som gav hemmalaget ledningen med 1-0. Nyman nådde högst på ett inlägg i den 25:e minuten men nicken gick över.

Hemmalaget vann bollen centralt i den 30:e minuten och startade en omställning där man tog sig in i straffområdet men bollen hamnade tillslut i händerna på Samuel Brolin. Två minuter senare fick KFF fast bollen på offensiv planhalva och Romario fick iväg ett tungt skott som vållade lite problem för Mitov Nilsson i IFK-målet.

KFF hade en bra period med högt bollinnehav på hemmalagets planhalva. Ett av de långa anfallen slutade med att Dino Islamovic avslutade utanför straffområdet men Mitov Nilsson kunde ta hand om bollen.

I den 42:a minuten fick Khazeni bollen på högerkanten och skickade in bollen mot Nyman som var nära att stöta in 2-0-målet men bollen gick till en hörna som Dino Islamovic nickade undan.

När domaren blåste av den första halvleken hade IFK Norrköping ledningen med 1-0 efter mål av Nyman.
Den andra halvleken började med att hemmalaget fick en hörna som Lars Saetra nickade undan och avslutet från Neffati gick utanför. Kalmar FF skapade sin första chans i den 52:a minuten genom en hörna från Melker Hallberg men den nickades undan. Under samma minut fick Lars Saetra bollen utanför straffområdet men avslutet kunde räddas enkelt av Mitov Nilsson. Minuten senare hade Jonathan Ring en fin möjlighet men skottet blockades.

Samuel Brolin fick sträcka ut ordentligt efter att KFF tappat bollen och hemmalaget kunde ställa om där tillslut Sigurgeirsson sköt ett skott mot bortre krysset.

I den 65:e minuten skulle Nyman göra sitt andra mål för dagen när han fick bollen i djupled och kunde rulla in bollen till 2-0 för hemmalaget. I den 77:e minuten fick Nyman chansen att utöka ledningen när hemmalaget fick en straff som Samuel Brolin gjorde en bra räddning på.

Med 10 minuter kvar att spela fick inhoppande Kevin Jensen bollen på högerkanten och spelade in bollen mot straffområdet som tillslut hamnade hos Simon Skrabb som sköt på en täckande hemmaspelare. I den 81:a minuten fick Vince Osuji en bra möjlighet efter en hörna men avslutet blockades.

Kalmar FF förlorade matchen mot IFK Norrköping med 2-0 under lördagen. Vi vill rikta ett stort tack till alla rödvita som befann sig på PlatinumCars Arena för att sjunga fram oss.

Nästa match för Kalmar FF spelas den 4/8 hemma på Guldfågeln Arena mot Hammarby IF med start 16:30. Köp dina biljetter här.

Startelvan för Kalmar FF: Brolin-Hallberg (ut 69) – Saetra – Osuji – Karlsson (ut 79) Gojani – Romario (ut 69) – Ring (ut 79)Svensson (ut 57) – Islamovic – Trenskow

Bänken: Kindberg – Gersbach – Sjöstedt (in 79) – Inzoudine (in 69) – Jafarpour – Kujundzic (in 69) – Jensen (in 79) – Magashy – Skrabb (in 57)