Förluster för Mattias och Hampus

9 februari, 2011 |

På onsdagen var två Kalmar FF-spelare i farten med landslagsspel

På onsdagen var två Kalmar FF-spelare i farten med landslagsspel.  Det var Mattias Johansson fick göra debut i U21-landslaget som förlorade mot Portugal och Hampus Bohman som spelade med P19/92-landslaget nere i La Manga.

Om vi börjar med U21-landslaget så förlorade man säsongspremiären mot Portugal med 3-1. Träningslandskampen, som spelades på Estadio Municipal i Cartaxo, bjöd på en spelmässigt jämn första halvlek. Trots det kunde hemmalaget gå till pausvila med en 2-0-ledning. Två snabba mål som föll inom loppet av fyra minuter, där Joao Silva i den 37:e minuten satte 1-0 bakom Oscar Jansson och Wilson utökat strax efteråt.

Tidigt i andra halvlek kom även 3-0 till Portugal genom Martins. I den 67:e minuten reducerade Johan Larsson (IF Elfsborg), och trots att Sverige hade det mesta av både spelet och möjligheterna i andra var man aldrig nära någon kvittering.

I den svenska startelvan gjorde fem spelare debut på U21-nivå. Pontus Jansson (Malmö FF), Tim Björkström (IF Brommapojkarna), Jonathan Asp (Trelleborgs FF), Oscar Hiljemark (IF Elfsborg) och Niklas Hulth (IF Elfsborg). Förbundskaptenen Håkan Ericsson luftade även samtliga åtta avbytare, där Kalmar FF:s Mattias Johansson fick komma in efter paus när han ersatte TFF:s Jonathan Asp i den svenska backlinjen.

Nästa match för U21-herrarna är en landskamp borta mot Italien den 24 mars.

P19/92-landslaget spelade tidigare under dagen sin andra match i La Manga-turneringen i Spanien. Efter 2-2 och seger på skiljestraffar i måndags mot Norge fick man denna gång se sig besegrade med 2-1 mot Slovakien.

Sverige fick en jobbig start med ett baklängesmål redan efter två minuter. Blågult kom dock tillbaka starkt och hade flera bra chanser till en kvittering. Men mitt i den svenska pressen kunde istället Slovakien utöka ledningen – ett mål som skulle visa sig bli kostsamt.

Med knappa tio minuter kvar av matchen reducerade Joakim Alriksson (Djurgårdens IF) men närmare än så kom aldrig Sverige som i avslutningen på fredag möter Portugal som toppar gruppen på fyra poäng.

Kalmar FF:s Hampus Bohman fick förtroende från start och spelade hela matchen på det svenska innermittfältet. Bohman drog även på sig en varning i slutet av matchen.