Första förlusten på Guldfågeln Arena

21 september, 2014 |

Årets första förlust hemma på Guldfågeln Arena blev idag ett faktum

Kalmar FF inledde, sin vana troget hemma på Guldfågeln, dagens match mot Djurgården riktigt bra. Redan i den åttonde minuten chippade Tobias Eriksson fram till Cesar som avslutade med en nick utanför.

Cesar Santin var på hugget och i den 14:e minuten höll han sig farmme igen när han bröt en passning och själv tog sig förbi tre Djurgårdare men avslutet gick utanför.

Kalmar FF hade det mesta av spelet men i den 19:e minuten fick DIF en frispark straxt utanför straffområdet som Jesper Arvidsson tog och gav Djurgården ledningen.

Kalmar FF låg på för en kvittering och Pär Ericsson hade en boll innen men det blåstes av för offside. I slutminuten av första halvlek fick Andreas Johansson på ett pressat skott mot bortre som Håkansson kanonräddade och halvleken slutade därmed 0-1.

I andra jagade KFF på för en snabb kvittering och redan i den 47:e minuten var det nära när Papa Diouf fick in bollen från höger men både Pär, vid främre stolpen, och Cesar vid bortre gled förbi bollen. I den 53:e hade DIF hörna och Stenman fick på en nick som John Håkansson reflexräddade och höll KFF kvar i matchen. Bara sex minuter senare svarade Håkansson för en ny fin räddning när en farlig nickskarv avvärjdes.

Mellan minut 60-70 skapade Kalmar FF flera bra chanser för en kvittering, först ut var Papa Diouf vars skott dök farlig men gick straxt över Höies ribba. Två minuter senare hade Romario ett pressat skott som vek ut från målet där Cesar dök upp och nickade över och i den 68:e skickade Papa in till Söderqvist som cykelsparkade men Höie lyckades tippa till hörna.

Istället för en kvittering kunde DIF utöka i den 74:e sedan Andreas Johanssons skott ändrat riktning på ett ben och helt ställt Håkansson i målet. Bara två minuter senare kunde Sebastian Andersson nicka in 3-0 på en hörna och i den 87:e fastställde inhopparen Philip Hellquist slutresultatet till 4-0.

Matchfakta och bilder från dagens match hittar du här.