”Fröling hade magsmärtor under första halvlek och vi tvingades till byte”

6 oktober, 2019 | Nyhet

Eftermiddagens match slutade 0-0 mot AFC på Guldfågeln Arena och vi tog ett kort snack med Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson efter matchen. 

0-0 i eftermiddagens match mot AFC. Vad är anledningen till att vi inte lyckas skapa fler målchanser här ute idag?
– Försvarsmässigt har vi haft en ganska bra kontinuitet under säsongen. Där är jag nöjd med hur vi agerar idag. Vi släpper till inte till någon målchans och har bra kontroll. Samtidigt som samtliga spelare visar upp en bra attityd som vi vill ta med oss framöver. När det gäller offensiven handlar det, stora delar av den här säsongen, om bristande kontinuitet på de som spelat och tränat tillsammans. På grund av skador, sjukdomar och nya spelare. I sista tredjedelen handlar det om att ta snabba beslut, förstå varandra och gå på intuition. Man har inte tid att tänka utan måste fatta snabba beslut. Det kan man bara bygga genom att träna och spela matcher ihop. 

Nils Fröling bytte i halvtid. Vad var anledningen till det bytet?
– Nisse hade magsmärtor under första halvlek och var illamående och kunde inte löpa fullt. Vi tog beslut i paus om att göra ett byte. Då hade han frossa, illamående och spydde. Vår sjukgymnast kommer ta kontakt med U21-landslagets läkare under kvällen för att göra en bedömning om han är i tillräckligt bra skick för att kunna åka iväg på det kommande U21-lägret. 

Hur gick resonemanget inför matchen i valet av startelva?
– Nummer ett var att vi ville balansera laget mer offensivt från start jämfört med HIF-matchen. Valet av Alexander Jakobsen och Geir André Herrem var utifrån att de såg hetast ut sista tre träningarna i veckan för att starta. Inför matchen hade vi en stor förhoppning att Fröling tillsammans med Agardius och Jakobsen skulle göra det riktigt jobbigt för AFC på den kanten. Tyvärr kunde inte den planen fullföljas matchen ut då Nisse tvingades till tidigt byte. 

Nu väntar ett landslagsuppehåll. Hur ser den närmaste tiden ut för laget?
– Fidan Aliti, Nils Fröling, Isak Jansson, Carl Gustafsson, York Rafael och Alexander Ahl-Holmström åker iväg på landslagsuppdrag under morgondagen. Vi önskar dem lycka till och önskar att de kommer hem skadefria och glada. Alla är tillbaka i kollektiv träning igen den 17 oktober. Härnäst väntar träning under tisdag, onsdag, torsdag. Dessutom är det U21-match mot Falkenberg på tisdag. För vissa spelare blir den matchen väldigt central att jobba med vårt spel. För de som inte spelar den matchen handlar det om att jobba med moment i vårt anfallsspel och utveckla den fysiska statusen. Sedan tar vi ett tre dagars break från varandra under fredagen, lördagen och söndagen. Där får spelarna kommer iväg och tänka på andra saker och samla kraft inför avslutningen på säsongen. Sedan tränar vi hela veckan upp till Norrköpingsmatchen och där riktas fokus mot att fortsätta utveckla vårt spel. 

Annons