Genrepsförlust på Skytteholm

23 mars, 2014 |

AIK vann dagens genrep med 3-0 (1-0)

Första halvlek av dagens match mellan AIK och Kalmar FF bjöd på ett typiskt genrepstempo. Båda lagen kände på varandra och kom inte fram i några farliga lägen.

Första avslutet på mål kom i den 23 spelminuten sedan Henok Goitom tagit sig förbi två FF-spelare och avslutade med ett bra skott som dock inte vållade några problem för Lars Cramer.

AIK skulle i alla fall få gå till halvtidsvilan med en ledning. I den 42 minuten fick man en hörna och på den kunde Martin Lorentzson gå upp och nicka in 1-0.

Efter hörnan kom fler noteringar än vad det gjort på hela första halvlek. I den 43 minuten fick Ebenezer Ofori ett gult kort och i den 47 var det dags för ett nytt gult och han visades av planen.

Andra halvlek var bara drygt tre minuter spelad när en sidledspassning i backlinjen snappades upp av Nabil Bakoui som kunde öka på AIK:s ledning till 2-0.

Kalmar FF jagade en reducering och det var nära ett par gånger. Måns Söderqvist lurade Stamatopoulos vid en närkamp men den efterföljande chippen tog i gavelns utsida. Åtta minuter senare var det Sebastian Andersson som var nära att nicka in ett fint inspel från Emin Nouri. Bästa chansen svarade dock Markus Thorbjörnsson som fick på en fin nick efter hörna men bollen gick rakt på Stamatopoulos i AIK-målet.

Istället för en reducering så kunde AIK utöka sin ledning när Martin Lorentzson gjorde sitt andra mål för dagen i den 86 minuten.

Hasse Eklund efter dagens match
– I dag var vi inte alls på tårna och då förlorar man. Jag är framförallt missnöjd med att vi släpper in två mål i andra halvlek när vi är en man mer, det är jag väldigt besviken på. Vi bjöd på tamt försvarsspel, tamt anfallsspel och det var slätstruket över hela linjen i dag tycker jag.