Gothia Cup: Seger mot Cruz Azul Semenario

15 juli, 2009 |

Kalmar FF tog tredje raka segern och är klara för A-slutspel i elitturneringen.

Tipselitlaget gick obesegrat igenom gruppspelet i P17-turneringen. Detta efter att ha besegrat Cruz Azul Semenario från Mexico med 3-0 i dagens match i Gothia Cup. Samtliga mål föll under den första halvleken och segern innebär att Kalmar FF vann grupp 4 är och klara för A-slutspel.

Alexander Pettersson inledde målskyttet i den 5:e minuten sedan Erik Hoang blivit nedriven i straffområdet och domaren blåst för straff. 2-0 kom även det från Petterssons fötter och denna gång sprang han lätt förbi sin bevakning och tryckte upp bollen i nättaket. Johannes Lagesson avslutade sedan målskyttet strax före paus. På en hörna slagen av Daniel Ahonen nådde ytterbacken högst och nickade bollen i mål.

Kalmar FF dominerade stort även den andra halvleken och borde ha gjort något ytterligare mål.

– Jag tycker det var ett väntat resultat. Vi ska vinna en sån här match efter vad vi sett av dom tidigare, sa matchens lirare Daniel Ahonen till Viasat Fotboll efter matchen.

Nu väntar A-slutspel, spelas torsdag-lördag, för Kalmar FF och lottning sker senare ikväll. För kommande motstånd i A-slutspelet titta här.