Gothia Cup: Seger mot GAIS

13 juli, 2009 |

Kalmar FF besegrade GAIS med 2-0 i den första gruppspelsmatchen i Gothia Cup.

Tipselitlaget har fått en smakstart på elitturneringen i Gothia Cup. Under måndagsförmiddagen blev det seger med 2-0 mot GAIS på Valhalla IP.

Kalmar FF tog ledningen efter 15 minuter genom Alexander Pettersson. Christopher Christensson ökade sedan på ledningen under den andra halvleken och faststälde slutresultatet till 2-0. Tipselittränaren Jens Nilsson gjorde sex byten i matchen och gav samtliga avbytare speltid.

Hradec Králové besegrade Cruz Azul Semenario med 2-0 i den andra matchen i grupp 4.

I morgon tisdag, 17:00, väntar nästa gruppspelsmatch då Kalmar FF ställs mot Hradec Králové från Tjeckien.

Jens Nilsson efter matchen:
– Jag är nöjd med stora delar av matchen. Vi hade dock en dålig period i slutet på första halvlek och inledningsvis på den andra halvleken. Men vi kom tillbaks starkt och kunde faktiskt gjort något ytterligare mål.