Gothia Cup: Seger mot Hradec Králové

14 juli, 2009 |

Kalmar FF tog ny trepoängare i Gothia Cup.

Tipselitlaget vann under tisdagen även sin andra gruppspelsmatch i P17-turneringen av Gothia Cup. Hradec Králové från Tjeckien stod för dagens motstånd och efter en jämn och mycket bra fotbollsmatch kunde Kalmar FF vinna med 2-1.

Alexander Pettersson inledde målskyttet efter femton minuters spel. Hradec Králové kvitterade sedan i början på den andra halvleken och segermålet föll i slutet på matchen efter det att Oskar Cardmo Drott hittat rätt bakom den tjeckiska målvakten.

Kalmar FF toppar nu tabellen på maximala sex poäng. I morgon onsdag spelas den avslutade gruppspelsmatchen då laget möter Cruz Azul Semenario från Mexico. Det räcker med oavgjort för Kalmar FF för att vinna grupp 4 och med det ta sig vidare till torsdagens A-slutspel. Morgondagens match kommer att direktsändas på Viasat Fotboll med start klockan 16:50.