Gott Nytt År

31 december, 2011 |

Kalmar FF önskar Gott Nytt År med en krönika av ordförande Johnny Petersson

Kalmar FF önskar Gott Nytt År med en krönika av ordförande Johnny Petersson

Så har också snart 2011 gått mot sitt slut. Men 2011 kommer för alltid att vara ett speciellt år i Kalmar FF:s historieböcker. 2011 är det år då vi som förening fick möjlighet att inviga vår egen Guldfågeln Arena. En arena som vi själva projekterat, upphandlat, äger och driver i egen regi. Detta är unikt för elitfotbollen i Sverige. Det har varit en lång resa innan vi var framme vid den kokande hemmapremiären mot Djurgården den 11 april, men det har varit värt allt slit sedan vi startade arbetet december 2005. Och vilken premiär det blev, en amerikansk actionfilm hade inte kunnat regissera mer spänning.

Det fotbollsmässiga resultatet 2011 är ömsom vin ömsom vatten, men vi har samlat ihop en Europaplats, cupfinal och en 8:e plats i Allsvenskan. Det är många Allsvenska storstadslag som hade varit mer än nöjda med ett sådant slutresultat. Men självklart är målet högre än så för oss i Kalmar FF.

Hösten kantades av mycket skriverier om bekymmer med att få ihop en trupp inför säsongen 2012. Många spelarkontrakt var på utgående och många Kalmar FF fans ställde sig frågande till vad ledningen sysslade med. Vi som arbetade med att pussla ihop den kommande truppen och det nya framtidsprojektet i Kalmar FF var tämligen lugna, för vi visste vilka spelare vi hade på gång. Men vi kunde givetvis inte berätta mer än att vi arbetade hårt med rekrytering och kontraktsskrivande. Slutresultatet blev en mycket spännande trupp för de kommande tre åren. Jag kom in i Kalmar FF:s styrelse 2003 och aldrig tidigare har vi varit så snabba med att ha en trupp klar inför kommande säsong. Detta bådar mycket gott för Allsvenskan 2012 och Kalmar FF:s framfart i den.

Jag gör nu mina sista tre månader som ordförande i Kalmar FF och vill passa på att tacka för det stöd som jag haft under mina år som ordförande. Det har varit en tid med ständigt slit och svåra frågor, men det har varit värt varje sekund att inneha detta hedersuppdrag i Kalmar. Kalmars finaste uppdrag.

Så till er alla ett riktigt Gott Nytt År
Johnny Petersson

Annons