Guldfågeln Arena – Spelarnas pris för årets plan i Allsvenskan 2013

29 november, 2013 |

Guldfågeln Arena har av de Allsvenska fotbollsspelarna röstats fram till Spelarnas Pris för Årets Plan i Allsvenskan 2013. Det är lagkaptenerna i respektive lag som i samband med bortamatcher har givits möjlighet att tycka till!

Guldfågeln Arena har av de Allsvenska fotbollsspelarna röstats fram till Spelarnas Pris för Årets Plan i Allsvenskan 2013. Det är lagkaptenerna i respektive lag som i samband med bortamatcher har givits möjlighet att tycka till!

Underlaget på de allsvenska arenorna är en viktig del i spelarnas arbetsmiljö och frågan om konstgräs eller ej är ständigt återkommande. Spelarföreningen startade därför i år ett planbedömningssystem där lagkaptenen i bortalaget fick ge sitt betyg på planen direkt efter match. Betygen som fanns att välja på var på en skala mellan 1-5 där 1 var mycket dåligt och 5 mycket bra.

När betygen var sammanställda visade det sig att Guldfågeln Arena fått näst intill toppbetyg av samtliga lagkaptener. Det är ett oerhört värdefullt bevis för Kalmar FF och inte minst för vår planskötare Jonas Karlsson och Kalmar Golfklubb som skött och vårdat planen på Guldfågeln Arena i absolut toppklass.

Kalmar FF:s planansvaiga Jonas Karlsson om utmärkelsen
– Det är det totala engagemanget från både mig, Kalmar Golfklubb och den backning vi fått av Kalmar FF som gjort detta möjligt på de här tre åren.

Att backa ut klipparen på planen och få finishen snygg är det lilla i det här. All planering som måste göras för att få allt underarbete gjort vid rätt tillfälle, vissa saker måste göras när det är vindstilla och andra får inte göras när det regnar, är den stora grunden. Ibland har vi lagt upp en plan för skötseln men stoppats av väderförhållandena just då och här har Kalmar Golfklubb med Jim Nilsson i spetsen haft en oerhörd betydelse med deras kunnande och flexibilitet.

Vi har ju under åren fått mycket lovord från både ledare och delegater som kommit fram och tyckt att planen varit oerhört fin och det är naturligtvis också betydelsefullt men på något sätt är den här utmärkelsen verkligen ett kvitto på att vi gör saker rätt. Man ska komma ihåg att detta inte kommer av en enmansshow utan det är många delar i helheten och alla har sin del i det. Det kan gälla saker som när vår A-trupp går ut och tränar till exempel, dom har en tanke på att här ska vi spela match imorgon och då vårdar dom planen och har en förståelse för att de direktiv som finns faktiskt har en betydelse för att vi ska kunna hålla den höga nivå vi nu fått ett kvitto på att vi faktiskt gör.

Personligen så är jag fruktansvärt stolt och glad, att få ett kvitto från de som verkligen använder planen på att den är så här bra, det betyder verkligen mycket.

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson om utmärkelsen
– Kalmar FF är väldigt stolta över att spelarna har utsett Guldfågeln Arena till Allsvenskans bästa plan. Jag vill rikta en stor eloge till vår planansvarige Jonas Karlsson och även till vår samarbetspartner Kalmar Golfklubb

Resultatet av 2013-års planbedömning
Guldfågeln Arena – 4,66 – Naturgräs
Olympia – 4,25 – Naturgräs
Swedbank Stadion – 3,75 – Naturgräs
Myresjöhus Arena – 3,75 – Naturgräs
Borås Arena – 3,73 – Konstgräs
Gamla Ullevi – 3,58 – Naturgräs
Strandvallen – 3,50 – Naturgräs
Rambergsvallen – 3,42 – Naturgräs
Stockholms Stadion/Tele2 Arena – 3,36 – Naturgräs/Konstgräs
Örjans vall – 3,25 – Naturgräs
Friends Arena – 3,00 – Naturgräs
Södertälje Fotbollsarena – 2,91 – Konstgräs
Kopparvallen – 2,58 – Konstgräs
Nya Parken – 2,00 – Konstgräs
Grimsta IP – 1,72 – Konstgräs
Strömvallen – 1,42 – Konstgräs

Annons