”Hade gärna velat spela hem SM-guldet till KFF 2018”

20 oktober, 2016 |

David Elm, det har varit en ganska jobbig säsong för dig hittills under 2016. Hur ser du själv på situationen som har varit? 

David Elm, det har varit en ganska jobbig säsong för dig hittills under 2016. Hur ser du själv på situationen som har varit? 
– Det har varit en mindre bra säsong för min del där jag i stort sett har fått kämpa för att komma tillbaka i form hela året. Jag har själv känt att jag inte har kommit upp till den nivån där jag vill vara. Dels tror jag det beror på hjärnskakningen från i fjol. Det är där jag tror att allt började. Sen har det varit mindre saker under hela året som har stört mig i vägen tillbaka. Det känns som att jag inte har kunnat köra för fullt förrän nu i slutet.

Vilken form känner du själv att du är i just nu?

– Jag känner mig i bättre form nu än vad jag varit under tidigare delar av året. Det är svårt att jämföra känslan med tidigare år.  Samtidigt känns det som jag börjar hitta någonting nu som känns ok och där jag kan vara med och bidra där ute på planen. Jag hade behövt spela mer för att känna hur långt ifrån jag verkligen är. Men jag är inte på den nivån som när jag var som bäst.

Vi är vana vid att se dig som en av de bärande spelarna för Kalmar FF. Hur svårt är det då med de mentala bitarna när man hamnar i en situation med mindre speltid?
– Det är tufft så klart. Emellanåt har det varit riktigt jobbigt att hantera. Samtidigt vet man att fotboll och elitidrott handlar mycket om att ta sig igenom svårigheter. Det är sällan en karriär går spikrakt uppåt. Det är upp och ner hela tiden. Men det kanske har varit lite mer nu än vad jag varit med om tidigare.

Hur mycket pratar man med tränarna om sin situation?
– Det varierar lite. Självklart har vi pratat ett par gånger men det har varit mest om den fysiska biten.

Hur känner du för egen del att laget har utvecklats under året rent spelmässigt?
– Jag tycker att vi har en trupp som borde vara med och slåss om SM-guldet.  Vi känner oss inte nöjda med placeringen vi har i dagsläget.   

Om vi tittar på framtiden för din del i Kalmar FF. Vad är planerna? 
– Jag har kontrakt över nästa år med, sen vet jag inte vad som händer. Jag hade gärna velat vara med och spela hem SM-guldet till Kalmar FF 2018. Det beror lite på hur kroppen känns framöver. Fortsätter det som det gjort i år finns det en viss risk att det kan bli sista året nästa säsong. Det finns också en chans att det kan gå åt ett annat håll. Vi får se. 

Nu väntar BK Häcken på söndag. Hur går tankarna inför den matchen och känner du dig redo för spel? 
– Det är tuffa uppgifter att möta Häcken borta. De är väldigt spelskckliga och har många snabba och tekniska spelare. Vår uppgift ligger i att få ihop spelet i två halvlekar. Tittar vi för egen del så känner jag mig redo och finns uttagningsbar. 

Annons