Hallå där…

25 augusti, 2011 |

Göran Persson, som tillsammans med huvudtränaren Richard Nielsen coachade Kalmar FF:s P97-lag till seger i Sverigecupen

Göran Persson, som tillsammans med huvudtränaren Richard Nielsen coachade Kalmar FF:s P97-lag till seger i Sverigecupen

Grattis till segern i turneringen som avgjordes i början på augusti och räknas som inofficiella SM för landet 32 främsta lag i årskullen. Hur stort är det här egentligen för laget och för Kalmar FF Ungdom?
– Tackar. Det är jättestort, större än vad vi kanske inser. Det var riktigt bra fotbollsslag som var inbjudna till turneringen. För alla fantastiska grabbar som var med på resan till Karlstad och alla andra ungdomsspelare tror jag det innebär att man är beredd att träna ännu mer, jobba hårdare och vara noggranna med detaljerna – för det ger resultat.

– För Kalmar Ungdom är det också en stor framgång, det är ett kvitto på att vi har många bra ungdomsledare i föreningen som gör ett bra fantastiskt jobb i alla åldrar. Förhoppningen är att denna framgång kan hjälpa att utveckla Kalmar FF ungdom ytterligare och att vi får många egna ungdomar i Kalmar FF:s A-lag. Det vore oerhört kul. Eftersom det var första gången Kalmar FF var inbjudna till turneringen och gjorde så bra ifrån sig resultatmässigt men även visade prov på en attraktiv och fin fotboll så finns möjligheten att fler lag från Kalmar FF får inbjudningar och möjligheten att deltaga i kvalitativa turneringar framöver. På så sätt kan vi ytterligare marknadsföra Kalmar FF ungdom på bästa sätt.

Berätta lite kortfattat om turneringen som avgjordes i Karlstad och vägen fram till finalen?
– Turneringen är en inbjudningsturnering och det var den 16:e upplagan av turneringen. Som ex deltog klubbar med dokumenterad bra ungdomsverksamhet såsom AIK, Djurgården, IFK Göteborg, Helsingborg, Landskrona och Husqvarna. Att turneringen håller hög klass, det ser vi då spelare som Babis Stefanidis, Kim Källström, Ola Toivonen och Martin Mutumba har deltagit i turneringen tidigare.

– Vi hamnade i ”dödens grupp”, men efter seger mot Djurgården (3-2), oavgjort mot IFK Göteborg (0-0) och seger mot Söderhamn (6-0) vann vi gruppen och gick vidare till spel om platserna 1-16 utan att spela på topp. Men när det blev slutspel, åttondelsfinal mot Husie (2-1), kvartsfinal mot Landskrona (3-1) och semifinal mot Gunnilse (9-8 efter straffar, full tid 1-1) då spelade vi en väldigt, väldigt effektiv och attraktiv fotboll! Det var mycket rörelse, högt bolltempo, stor fantasi och enormt mycket glädje ute på plan.

Och i finalen besegrade ni Helsingborgs IF med 3-2. En rysarmatch, eller?
– Ja, det var det. Vi hamnade i underläge trots ett visst spelövertag men vände till ledning med 2-1 i andra halvlek och hade bra kontroll över matchen. Då kvitterar HIF lite turligt och NU blev matchen en rysare. Det var inte många minuter kvar så nu gällde det att våga bli hjälte. Och en sådan fanns i KFF, när det var 5 minuter kvar avgjorde Ramon-Pascal Lundquist med sitt tredje mål i finalen!

Någon vecka innan vann ni även Calmare Nyckel Cup och i seriespelet toppar ni tabellen. Som inte det vore nog väntar DM-semifinal mot Husqvarna FF på söndag. Hur går dina tankar inför den matchen?
– Vi känner till Husqvarna FF väldigt väl, vi har ett bra utbyte mot dem. De är ett bra och ett bollvårdande lag, så det krävs att vi är på topp. De slutade 7:a i Sverigecupen, så förutsättningarna finns till en riktigt bra match. Vi är väl förberedda, skadefria med ett gott självförtroende så vi skall försöka njuta av tillfället och göra allt för att få spela DM-final.

Till sist, återväxten tryggad i Kalmar FF?
– Vi har väldigt många bra unga fotbollsspelare som ständigt utvecklas både som lag och individuellt, dessutom älskar de att spela fotboll. Så visst finns möjligheten att vi kan få se dessa grabbar på Guldfågeln Arena framöver om de själva vill.

Annons