Hallå där…

31 augusti, 2011 |

Lasse Johansson, coach för U21-laget som kan titulera sig seriesegrare i Folksam U21 Södra

Jag vågar sticka ut hakan att säga att seriesegern är klar trots att IFK Värnamo har en seriematch kvar att spela. Din kommentar?

Lasse Johansson, coach för U21-laget som kan titulera sig seriesegrare i Folksam U21 Södra

Jag vågar sticka ut hakan att säga att seriesegern är klar trots att IFK Värnamo har en seriematch kvar att spela. Din kommentar?

– Värnamo har fortfarande en teoretisk chans att vinna serien men då krävs det att dem vinner med sju mål i sista omgången. Så helt klart är det inte ännu. Men visst, det ser bra ut och framförallt skönt att slippa pikas för att man inte vinner serien under sitt första år som coach för laget – Kalmar FF har trots allt vunnit U21-serien ett antal år i rad nu. Det viktigaste för mig och den målsättning som föreningen satt upp i slutändan är trots allt att få fram fler spelare som kan ta klivet upp i a-truppen. Även om vi vinner serien år efter år så måste vi se till att utnyttja dem talanger vi har på rätt sett.

Att U21-laget nu får spela slutspel kommer alltså gagna a-laget i slutändan?

– Visst, så är det. Det är viktigt att vi får matcher mot bra motstånd resten av säsongen så att alla har en möjlighet att få en ordentlig genomkörare minst en gång i veckan. Får man inte så mycket speltid i a-laget så krävs det att man får bra matcher i U21-serien – så får oss är det här jättebra.

Som seriesegrare belönas man också med två hemmamatcher och en bortamatch. Även det måste ses som en fördel, eller?

– Det var också vår målsättning inför den här säsongen. Det är enklarare med förberedelse på alla sätt och spelarna får spela inför hemmapublik även om matcherna kanske inte lockar allt för mycket publik. Det är också alltid svårare att komma igång i kroppen till en bortamatch efter en lång bussresa, så det känns väldigt bra att vi nu får två hemmamatcher.

Ni startade seriespelet väldigt bra men på slutet gick det lite knackigt. Kommentar?

– Hela truppen har haft en svacka, både när det gäller spelet i U21 och i Allsvenskan. Forthoppningsvis har det vänt nu. Alla känns nu lite piggare, rappare och mer beslutsamma. Vi spelar nu ett annorlunda spelsystem och försöker också göra det i U21 och allt det här hör ihop på något sätt.

Tidigare år har det blivit två kvartsfinalförluster, en semifinalförlust och ifjol föll U21-laget på målsnåret efter 1-2 i finalen mot BK Häcken. Dags att gå hela vägen iår?

–  Det återstår att se. Det är helt beroende på vilka spelare man har tillgång till. Det finns ingen uttalad målsättning att vi ska vinna slutspelet, men samtidigt vet jag att killarna skulle tycka det var roligt med finalvinst. Vi ska givetvis göra allt för att vinna resten av matcherna som är kvar.

Till sist, kommer vi få se ett ännu mer taggat Kalmar FF när slutspelet startar igång i mitten på september?

– Det märktes redan i sista matchen mot Trelleborg. Det var lite vinna eller försvinna som gällde och det märktes hos killarna som visade upp full koncentration. Vi gjorde kanske inte världens bästa match men en helt okej insats. Jag hoppas att det kommer infinna sig ännu mera fight till slutspelet för det höjer såklart  motivationen till matcherna och inställningen hos spelarna.

Annons