Hallå där…

17 september, 2009 |

Jens Nilsson, tränare för Kalmar FF:s tipselitlag som i morgon har chansen att säkra seriesegern i Juniorallsvenskan Östra Götaland.

Jens Nilsson, tränare för Kalmar FF:s tipselitlag som i morgon har chansen att säkra seriesegern i Juniorallsvenskan Östra Götaland.

– Vi kommer gå in med full kraft i morgon för att säkra seriesegern. Även om vi vet att det räcker med ett oavgjort resultat mot Ljungby IF så tänker vi inte spela på det. Det är helt enkelt dumt att chansa även om det kommer att krävas ett mirakel för att vi ska tappa seriesegern vid ett oavgjort resultat inför slutomgången nästa vecka.

Bortamatch mot Ljungby IF väntar som sagt i morgon och sedan avslutas serien med match mot Nybro IF på Fredriksskans på torsdag i nästa vecka. Hur ser du på de två avslutande omgångarna?
– Vi är nu inne i ett läge i föreningen där också U21-laget ska starta upp sitt slutspel på måndag så vi kommer tvingas att dubblera en hel del folk till dessa matcher. Men till morgondagens match kommer vi ställa upp med starkast möjliga lag, inklusive spetsgruppspelare för att det är så pass viktigt för oss att klättra upp ett snäpp i seriesystemet.

Så målsättningen inför årets seriespel var att Kalmar FF ska spela i Juniorallsvenskan Elit 2010?
– Ja, så var det. Säsongen började dock illa när vi direkt åkte på en förlust mot Värnamo, något som fick oss snabbt att tänka om i både spelsätt och antal kilon på planen. Men efter förlusten i premiären är vi obesegrade i serien, så nu är vi riktigt nära att infria målsättningen vi satte upp i våras.

 Var innebär det rent konkret att spela i Juniorallsvenskan Elit?
– Det skulle betyda oerhört mycket för laget. Dels för att det blir fler matcher men framförallt betydligt bättre motstånd till nästa år. Det kommer också att öka utbildningen på våra spelare framöver. Men man ska också ha klart för sig att det finns en liten fara med att avancera ett steg upp i seriesystemet. Vi har inte en allt för bred trupp samtidigt som U21-laget också spelar i högsta serien. Något som kommer sätta stora krav på oss med fler matcher och betydligt längre resor.

Är du nöjd med årets säsong?
– Ja, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Grabbarna har skött det här exemplariskt och vi har haft väldigt få genomtramp under säsongen. Och det ser man att övriga topplag som Jönköping, Husqvarna och Värnamo har drabbats av, vilket gör att de också ligger efter oss i tabellen. Kan vi bara stänga till det här nu i morgon alternativt mot Nybro IF nästa vecka, då kommer jag vara helnöjd med insatsen.

Då önskar vi dig och laget lycka till i matchen mot Ljungby IF.
– Tack så mycket!

Annons