Hallberg från start i svensk seger

26 september, 2011 |

P16/95-landslaget klara för Elite Round efter gruppseger

P16/95-landslaget med Kalmar FF:s Melker Hallberg i spetsen är vidare till nästa års Elite Round efter gruppseger och inget insläppt mål i den första kvalomgången. Dagens gruppfinal mot Georgien på District Sport Complex i moldaviska Orhei slutade 2-0 efter mål av Marcus Haglind Sangré och Christian Kouakou.

För tredje matchen i rad fick Melker Hallberg förtroendet av förbundskaptenen Magnus Wikman i den blågula startelvan. I dagens 2-0-seger mot gruppens högst rankade lag Georgien blev det 57 minuter på det svenska mittfältet innan han byttes av till förmån för Piotr Johansson (Malmö FF).

Efter en mållös första halvlek kunde Marcus Haglind Sangré öppna det svenska målskyttet strax efter apusvilan. En intränad hörnvariant resulterade i 1-0 och trots stort bollinnehav av Georgien matchen igenom kunde den svenska målvakten Edvard Setterberg freda målet från påhälsning. I den 64:e minuten kontrade istället AIK:s Christian Kouakou in 2-0 och målet ebtydde gruppseger och en plats till Elite Round som spelas våren 2012.

Elite Round kommer att lottas den 29 november. Gruppseger där ger en plats i EM-slutspelet som avgörs i Slovenien sommaren 2012.