Hemsidan porträtterar

22 februari, 2010 |

Marcus Lindberg

Inför vårt 100 årsjubileum kommer vi under säsongen presentera och lära känna våra spelare i jubileumsårets A-lag och Spetsgrupp lite närmare.

Först ut i vår intervjuserie är Marcus Lindberg

Namn: Marcus Lindberg
Ålder: 29
Boende: I en bostadsrätt i Kalmar med fru och hund. Bebis är på väg som kommer i maj.

Marcus Lindberg

Inför vårt 100 årsjubileum kommer vi under säsongen presentera och lära känna våra spelare i jubileumsårets A-lag och Spetsgrupp lite närmare.

Först ut i vår intervjuserie är Marcus Lindberg

Namn: Marcus Lindberg
Ålder: 29
Boende: I en bostadsrätt i Kalmar med fru och hund. Bebis är på väg som kommer i maj.

Gör en sammanfattning om vad du tycker om de två säsonger du nu spelat i föreningen. Vad som varit bra och mindre bra:
– 
2008 var ett fantastiskt år. Som lag gick vi som tåget och var verkligen värdiga mästare. Många spelare i laget hade höga formtoppar och som varade länge. Detta gjorde att vi inte dippade i form under någon del av året. För egen del var jag ny och hade som mål att spela till mig en ordinarie plats. Det gjorde jag och sedan gick det bara bättre och bättre för varje match. Enda plumpen var att vi inte gick vidare till UEFA cupen trots att vi var värda det. 2009 började också bra för egen del. Jag fick följa med landslaget till USA och spelade en landskamp. När sedan allsvenskan började tog det roliga slut. Vi fick en dålig start med endast 2 poäng på 5 matcher. Sedan vände det och vi började spela bättre och hittade tillbaka till målet. Under sommaren var vi riktigt starka, men orkade inte ända in i mål. Elmarna försvann och vi ersatte inte dem, vilket var synd. För egen del var 2009 inget hit. Jag blev skadad under sommaren och fick stämpla in hos Kjell Svensson rehab grupp, där blev jag kvar i 14 långa veckor. Till slut blev jag frisk och fick spela lite på slutet vilket gett blodad tand inför 2010.

Vad har du för förväntningar inför 2010 när det gäller personliga mål och hur rankar du årets trupp med de två tidigare 2008 och 2009:
2008 års trupp var verkligen vass. I år har vi inte tappat lite många spelare. Alla har även blivit ett år äldre och erfarnare vilket är bra. Jag tror att vi kan bli mer samspelta tidigare i år än förra året. Det tog 5 omgångar innan vi vaknade. Själv hoppas jag att jag får vara skadefri detta år, så jag kan visa mina kvalitéer på plan istället på testcyckeln.  Jag både hoppas och tror att vi kan vara med och slåss om tätpositionerna även i år.

Har du några speciella rutiner du måste följa inför matcherna:
Nej

Vilka är dina andra intressen vid sidan av fotbollen:
Resa, film, Xbox, umgås med vänner och familjen.

Nämn ett resmål du skulle vilja åka till, men som du fortfarande inte har besökt:
Vem vill inte prova att dyka i det stora barriär revet i Australien.

Själv är jag en flitig biobesökare, vilken är den bästa film som du har sett:
– Gudfadern 2 och Nyckeln till frihet.

Har du något annat lag som du följt under åren och som du känner lite extra för:
Jag spelade i Helsingborg under 9 år så visst följer jag de lite extra. Samtidigt finns det inget bättre än att vinna mot dem.

Det finns en hel del som kommer att dominera rent massmedialt i vårt avlånga land detta år. Prinsessbröllop, fotbolls VM, riksdagsval. Är det något av detta eller något annat som du kommer att följa lite noggrannare:
Jag kommer att se så mycket jag kan av fotbolls VM, lite trist att Sverige inte är med. Gå och rösta kommer jag också givetvis att göra, men prinsessbröllopet det missar jag gärna.

Nu till fyra snabba frågor:

Bärbar eller stationär dator: Bärbar

Engelska eller Spanska ligan framför teven: Engelska

Canal digital eller Viasats kanaler om ni har parabol: Viasat

Vem skäller mest? Henrik Rydström som lagkapten eller Petter Wastå som sista utpost: Det är jag som får skälla på dem ha ha ha!

Till sist vem rankar du som Sveriges bäste mittback genom tiderna: Glenn Hysén

Ett stort tack säger vi Marcus Lindberg och önskar honom ett varm lycka till under säsongen.

Annons