Henrik Jensen lämnar Kalmar FF för Burnley FC

20 juni, 2024 | Nyhet

Idag blev det klart att Henrik Jensen lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Kalmar FF för att bli assisterande tränare i den engelska Championship-klubben Burnley FC.

Henrik Jensen presenterades för Kalmar FF den 28 december 2022 då han anlände från danska Midtjylland. Under säsongen 2023 ledde han sedan laget till en sjätteplats i Allsvenskan under sin debutsäsong som huvudtränare. Nu väntar nya äventyr för den 39-årige tränaren som avslutar sitt uppdrag i Kalmar FF omgående och flyttar till England under de kommande dagarna. 

Jörgen Petersson, Kalmar FF
– Intresset från Burnley meddelades oss för en kort tid sedan. Det har varit en bra och professionell dialog där vi nu är överens. Kalmar FF får en skälig ersättning för att acceptera att Henrik lämnar under pågående kontraktstid. Samtidigt som det är jobbigt att bli av med honom mitt i säsongen är det glädjande att vi kan fortsätta vidareutveckla spelare och ledare som går vidare till större sammanhang.
Efter en noggrann utvärdering inför 2023 föll vårt val på Henrik Jensen som ny huvudtränare. Hans egenskaper stämde väldigt bra överens med den kravbild vi hade satt upp inför rekryteringen. Han är en passionerad och hårt arbetande tränare som har gjort allt för att Kalmar FF ska leverera på ett så bra sätt som möjligt sedan han kom hit. Det har också varit glädjande att han snabbt försökt att bli en del av föreningen. Det har varit enkelt för supportrar och människor nära föreningen att lära känna honom. Exempelvis har det varit kul att få höra snacket under hans fredagsfika med Nanne Bergstrand på arenan.
Det ska nu bli spännande att följa Henriks fortsatta resa i Burnley FC. Hans engagemang i verksamheten och drivet att föra saker framåt gör att jag är övertygad om att han kommer lyckas bra. Nu önskar vi Henrik all lycka och framgång framöver med den möjligheten han ges i en attraktiv liga och miljö. 

Henrik Jensen
– Jag känner en stor tacksamhet mot föreningen och Kalmar FF kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. När intresset dök upp har jag varit tydlig med att föreningen ska få en skälig ersättning för att det ska vara aktuellt. Det är så klart inte lätt att lämna Kalmar FF men det har alltid varit en dröm att få vara fotbollstränare i England. I slutändan var det en möjlighet jag inte kunde tacka nej till.
Jag tar med mig många fantastiska minnen härifrån. Säsongen ifjol är någonting jag alltid kommer att komma ihåg. Vi kom sexa i Allsvenskan, lyckades vinna mot samtliga fyra topplagen under året och fick möjligheten att kvala ut i Europa tillsammans.
Det har också varit roligt att få vara en del av en fin utveckling på många spelare där försäljningen av Mileta Rajovic sticker ut eftersom det blev en av föreningens största genom tiderna.
Jag vill tacka Jörgen Petersson, Jens Nilsson, Markus Rosenlund och Anders Henriksson som gav mig chansen att få leda en sådan fin förening som Kalmar FF.
Jag vill rikta ett särskilt tack till assisterande tränaren Jens Karlsson som kom hit tillsammans med mig och gjort en otrolig insats under den här perioden med sin fotbollskunskap och personlighet. Emin Nouri kom in under försäsongen 2023 och har också betytt otroligt mycket under den här tiden med sin fotbollskompetens och sitt stora KFF-hjärta. Jag vill även rikta ett stort tack till resten av teamet med Donald Arvidsson, Johan Steglander, Ludvig Axelsson, Peter Swärdh, Rasmus Elm, Ida Wiberg, Ola Ragnarsson, Tobias Eriksson, Kent Gunnarsson, Thomas Johansson, Martin Sjöstrand och Niclas Sinnermark. De har hjälpt mig mycket under de här 18 månaderna som vi har jobbat tillsammans. Deras hårda jobb och positiva energi längs med vägen har varit helt avgörande för mig i vardagen. Jag vill även tacka alla supportrar som gett mig ett otroligt stöd från dag ett. Det har varit häftigt hur de har stöttat laget och mig oavsett resultat. Det har betytt jättemycket!
Ett stort tack även till spelartruppen som har varit fantastiska att jobba med. Det är en stark grupp som jag uppskattar mycket, både som spelare och människor. Vi har haft en bra mix med erfarna spelare som gjort det väldigt bra. Vi har även haft många yngre spelare med en fin utveckling under den senaste perioden.
Varje dag när jag kommit till Guldfågeln Arena har jag gjort det med stor glädje och med en passion för att hjälpa den här föreningen framåt och få spelarna att bli bättre. Det har verkligen varit en häftig upplevelse, både fotbollsmässigt och i mitt personliga liv. Jag kommer alltid vara en supporter till Kalmar FF och önskar föreningen allt det bästa framåt.

Tills vidare tar Stefan Larsson steget upp från P19-laget och blir interimtränare. En längre intervju med honom kommer inom kort på kalmarff.se där vi får höra hans tankar inför fortsättningen.

Annons