Hjärtligt välkommen till Kalmar FF, Oliver Berg!

11 januari, 2021 | Nyhet

27-årige norrmannen Oliver Berg blir Kalmar FF:s tredje nyförvärv inför säsongen 2021. Han kommer närmast från spel i GIF Sundsvall där han den gångna säsongen stod för nio mål och sex assist.

Oliver Berg inledde sin elitkarriär i norska Raufoss och tog inför säsongen 2015 steget över till Odds BK i Eliteserien. Efter tre säsonger, med bland annat kval till Europa League mellan åren 2015-2017, blev han i februari 2018 klar för Dalkurd i Allsvenskan. Med halva säsongen spelad tog han sedan steget över till dåvarande allsvenska kollegan GIF Sundsvall, som han spelat för fram tills idag.

Jörgen Petersson, Sportchef
– Oliver är en offensivt skicklig spelare, fysiskt väldigt bra förberedd och har visat att han är en duktig målskytt och framspelare. Han är väldigt skicklig i spelet i och runt straffområdet. Spelartypen är ett direkt önskemål från vår huvudtränare Henrik Rydström och jag är glad att vi har kunnat hitta fram till den här lösningen. Redan inför 2020 försökte vi hitta en lösning med Oliver men hade inte möjlighet den gången. Vi tror att han kommer passa perfekt in i Kalmar FF.

Oliver Berg
– Det känns väldigt spännande att vara här i Kalmar FF och jag ser fram emot att jobba både med gruppen och Henrik som tränare. Jag tror på det här projektet och det som Kalmar FF vill göra. Jag vet sedan innan att det är en förening med mycket tradition och synsättet på fotboll är någonting som vi har gemensamt och det lockar mig att komma hit.


Oliver Berg
Född: 28 augusti 1993
Nationalitet: Norge
Längd: 1,78
Position: Mittfältare


Annons