Hjärtligt välkommen tillbaka till Kalmar FF, Henrik Rydström!

29 december, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att Henrik Rydström återvänder till Kalmar FF och blir ny huvudtränare. Henrik kommer närmast från sitt uppdrag som huvudtränare i IK Sirius där han varit under de två senaste säsongerna.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
– Det har tagit längre tid än vad många hoppats på. För oss var det viktigt att gå igenom process och analysera vår verksamhet. Både hur det ser ut nu och hur vi kan ta verksamheten vidare. Det gjorde att vi landade i ett antal alternativ som vi haft dialog med längs med vägen. Processen avslutades med att förslaget som lämnades till styrelsen för beslut var Henrik Rydström. Vi har en organisation som vi håller på att sätta som har fungerat väl under året. Nu var det viktigt för oss att hitta den pusselbit som ska tillföras till organisationen i form av en huvudtränare. I dialogen med Henrik har jag varit tydlig med att det inte är ikonen, före detta spelaren eller kommunikatören som gör att vi tar hit honom. Det är hans skicklighet som tränare som gör att valet har fallit på honom, vilket vi sett tydligt under hans tid i IK Sirius.

Henrik Rydström
– Det känns riktigt bra. Känns både inspirerande och speciellt eftersom det är Kalmar FF. Tittar man på potentialen som finns i föreningen, som kanske inte blivit förlöst på ett tag, är det intressant att se om man kan vara en del i att få spelarna att prestera ännu mer än vad man gjort de senaste åren. Jag tycker också att det finns någonting spännande, ur ett sportsligt perspektiv, vad man vill jobba med. Det finns en tydlighet mellan akademi och A-lag vilket jag tror passar mitt ledarskap bra. Att utveckla och förädla. 

Annons