Inför Kalmar FF-AC Horsens: ”Vi hoppas att vi fysiskt tar ytterligare steg”

8 februari, 2024 | Nyhet

Under fredagen ställs Kalmar FF mot AC Horsens i en träningsmatch som spelas på Klostergårdens IP. Matchstart är kl.15.00 och sänds direkt på barometern.se.

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson inför matchen om…

Träningslägret i Pinatar
– Vi är väldigt nöjda med lägret. Förutsättningarna med planer och väder var riktigt bra. Vi har haft en massa bra träningar, gympass och teori där vi hunnit med det vi ville. Dessutom fick vi ju också en bra träningsmatch där vi fick öva på en massa av det vi tränat på mot ett riktigt bra motstånd.    

Statusen i truppen
– Läget i truppen är bra tycker jag. Ville Nilsson har fått lite problem med sin rygg men det är inget som ska vara långvarigt. De som inte är redo för spel imorgon är Johan, Calle, Dino & Ville. Truppen har som sagt tränat på väldigt bra under lägret och vi hoppas att vi fysiskt tar ytterligare steg under matchen imorgon. 

Motståndaren: AC Horsens
– Horsens har värvat en hel del nya spelare de sista veckorna. Det blir spännande att se hur det påverkar dem. Annars är Horsens ett lag som spelar väldigt direkt och som söker sina forwards tidigt och som därifrån försöker etablera sitt anfallsspel. De är också vassa i sitt kontringsspel. Defensivt brukar de vara aggressiva och rejäla när de sätter in sin press. Vi får se imorgon hur högt upp i planen de väljer att pressa oss. 

Ej tillgängliga för spel: Ville Nilsson, Johan Karlsson, Carl Gustafsson, Dino Islamovic,

Annons