Inför helgens miniläger på Ekerum

28 juni, 2024 | Nyhet

Vid lunchtid reser laget över till Öland för helgens miniläger på Ekerum.Två matcher väntar under helgen där BK Häcken och Kolding IF står för motståndet. Har du inte möjlighet att ta dig till Ekerum finns det möjlighet att se samtliga matcher via Sportbladet som sänder hela turneringen.

Tre frågor till KFF:s assisterande tränare Jens Karlsson inför lägret

Första träningsmatchen väntar efter uppehållet. Hur känns det att det sätter igång igen?
– Det känns väldigt roligt att få dra igång med matcher igen. Att få en status på var vi står och se hur långt vi kommit i de delarna som vi önskar förbättra här framöver. Att vi också får starta upp på Ekerum där vi vet att förutsättningarna kommer vara fantastiska är så klart en extra krydda. 

Tre dagar väntar på Ekerum. Hur ser ert upplägg ut under helgen och vad betyder det att få de här dagarna tillsammans innan återstarten av Allsvenskan?
– Vårt upplägg är att vi har två matcher och en träning på de här tre dagarna. Utöver det ska vi hinna med en hel del teori och olika möten. Förhoppningsvis ska vi också hinna med lite sociala aktiviteter. Jag tror att de här tre dagarna kommer helt perfekt för oss och det blir toppen att få så här mycket tid tillsammans. Det blir viktigt att ta tillvara på de här dagarna på bästa sätt både på och utanför planen.

Vad hoppas du få se från lagets sida under eftermiddagens match mot BK Häcken?
– Fokuset så här långt sen vi startade upp igen har legat på ett par olika saker och det är dessa som blir huvudfokuset. Den fysiska kapaciteten har vi jobbat mycket med och spelarna har lagt ner ett bra jobb på sin ledighet med. Här blir matchen ett viktigt första steg att höja denna. Defensivt har fokuset legat mycket på vårt presspel och hur vi kan bli mer framåtlutade och synkade i vår press. Offensivt har vi ambitionen att flytta mer av vårt bollinnehav in på motståndarens planhalva och hur vi ska göra det har vi också tränat en del på. Det blir de här sakerna som vi fokuserar allra mest på i eftermiddag. 

Schema för helgen

Idag, fredag 28 juni

16:00, Kalmar FF – BK Häcken (spelas 2 x 40 minuter)
18:00, Halmstads BK – Kolding IF

Lördag 29 juni

09:30, Träningspass Kalmar FF

Söndag 30 juni

13:00, Kalmar FF – Kolding IF
15:00, BK Häcken – Halmstads BK

Speltid: 2 x 35 minuter

Kalmar FF ställs mot BK Häcken i den första matchen av Ekerum Summer Camp under fredagen.
Annons