Inför IF Elfsborg-Kalmar FF: ”Känns otroligt roligt att spela match igen”

16 september, 2023 | Nyhet

Imorgon, söndag, tar Kalmar FF sig an IF Elfsborg på Borås Arena i omgång 23 av den allsvenska tabellen. Matchen startar kl.17.30.

IF Elfsborg- Kalmar FF
Söndag 17 september kl.17.30
Allsvenskan omgång 23
Borås Arena

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om...

Känslan att Allsvenskan startar igång igen efter landslagsuppehållet
– Ja det känns otroligt roligt att spela match igen. Det ser vi verkligen fram emot. Vi har använt tiden sedan senaste matchen till några dagar ledigt för att samla energi inför hösten. Vi har hunnit med mycket träningar och en hel del teori. Vi har haft möjlighet att ”grotta” ner oss i många detaljer och försökt utveckla visa nyckelområden för oss. 

Morgondagens motståndare
– Elfsborg ligger där de ligger i tabellen av anledning. Det är ett bra lag med en hel del spelare med individuell skicklighet och kunnande. Som lag tycker jag att det märks att de haft samma tränare i ganska många säsonger och att den kontinuiteten syns. De är väldigt tydliga och konsekventa i sitt sätt att spela. Det är ett lag som fokuserar mycket på kontringar och att med ett lite längre spel ta sig in bakom motståndaren så fort som möjligt. Vi går in till matchen med en positiv känsla efter en bra träningsvecka och vi är fast beslutna att på vårt sätt försöka ta med oss alla poängen tillbaka till Kalmar.

Läget i truppen
– Läget i truppen är bra. Vi har haft några sjukdomar och någon känning här i veckan. Men det ser ut som att de allra flesta nu är tillgängliga till imorgon. Rony har varit sjuk en längre period och är därför inte med imorgon. Precis som de skadade Calle, Sebbe och Noah. Men vi ställer ett starkt lag på banan imorgon och vi har en bra bänk som kan komma in och avgöra matchen. 

Senaste mötena lagen emellan
2023-07-09, Kalmar FF- IF Elfsborg 0-4
2022-10-09, IF Elfsborg- Kalmar FF 0-2
2022-07-04, Kalmar FF- IF Elfsborg 1-0
2021-08-29, Kalmar FF- IF Elfsborg 0-3
2021-05-08, IF Elfsborg- Kalmar FF 2-2

Annons