Inför IF Sylvia – Kalmar FF

9 maj, 2009 |

Tipselitlaget spelar idag seriematch mot IF Sylvia i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Idrottsparken i Norrköping och startar klockan 14:00. Dagens domare är Mats Samuelsson från Skärblacka. 

Tipselitlaget spelar idag seriematch mot IF Sylvia i Juniorallsvenskan Östra Götaland. Matchen spelas på Idrottsparken i Norrköping och startar klockan 14:00. Dagens domare är Mats Samuelsson från Skärblacka. 

Kalmar FF reser under lördagen upp till Östergötland för möte med IF Sylvia i den tredje omgången av Juniorallsvenskan Östra Götaland. Efter en tung förlust i premiären borta mot IFK Värnamo revanscherade man sig starkt genom att besegra BK Kenty på Fredriksskans i förra omgången. Efter en jämn första halvlek som slutade 1-1 skrevs till sist slutresultatet till 4-1. Stor matchvinnare blev Alexander Pettersson som slog till med ett hattrick under den andra halvleken och med det fixade årets första trepoängare.

Nu väntar ännu en svår bortamatch mot ett på förhand favorittippat IF Sylvia. Norrköpingslaget som på sina två inledande matcher har spelat ihop fyra poäng har inlett säsongen bra. Man började med att i premiären fullständigt köra över Myresjö IF hemma med hela 12-0 (!) och senast blev det poäng borta mot Ljungby IF (1-1). Laget parkerar på en fjärde plats i tabellen, en poäng och en placering före Kalmar FF.

Tipselittränaren Jens Nilsson har tagit ut en 15-manna trupp och inför mötet med IF Sylvia väljer han att vila Mattias Pavic och Måns Söderqvist som varit iväg på landslagsuppdrag med P16-landslaget. Joel Martinsson återfinns fortfarande på skadelistan, i övrigt är alla i truppen tillgängliga. Med dessa förutsättningar väljer Jens att formera följande startelva.

Simon Fredriksson

Mattias Johansson – Rasmus Sjöstedt – Andreas Thuresson – Johannes Lagesson

Christoffer Christensson – Daniel Ahonen – Anton Arvidsson – Mattias Ljung

Alexander Pettersson – Oskar Drott

Avbytare:
Fredrik Sundahl (mv)
Max Axelsson
Filip Qvist
Eric Hoang

Jens Nilsson inför matchen:
– Vår fokus ligger på att fortsätta jobba in oss på en bra organisation. Det börjar se allt bättre ut och det ska bli spännande att se vad killarna kan göra idag. IF Sylvia är en helt ny bekantskap för mig, så jag vet inget om laget eller hur de brukar spela.

Övriga nyheter från Tipselitlaget

Robin Karlsson, som kom till Kalmar FF inför säsongen 2007 från Listerby IK, är på provspel hos Nybro IF. Karlsson som har fått sparsamt med speltid testar nu lyckan hos division 2-laget.

Daniel Nilsson återvänder hem igen till moderklubben IFK Saxemara efter två säsonger i KFF.

Mittfältaren Victor Millien ska under tre veckor träna med Lindsdals IF.

Försvarsspelaren Kristoffer Hultling har beslutat sig för att avsluta fotbollskarriären. Kristoffer som varit i Kalmar FF de tre senaste säsongerna väljer istället att satsa på en civil karriär.

Annons