Inför Kalmar FF-Gefle IF: ”Allting skruvas upp en aning”

17 februari, 2024 | Nyhet

Under söndagen är det dags för årets första tävlingsmatch där Kalmar FF tar emot Gefle IF på Fjölebro IP:s konstgräs.

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om…

Läget inför matchen
– Det är en laddad trupp inför imorgon. Läget i truppen är bra. De som inte är spelklara ännu är Carl Gustafsson, Johan Karlsson och Ville Nilsson. Dino har tagit fina steg och är med i truppen imorgon, vilket är väldigt bra för oss. 

Veckan som gått
– Jag tycker vi har haft en väldigt bra träningsvecka. Spelarna har varit väldigt fokuserade och tempot på träningarna har varit bra. Man märker absolut en liten höjning i träningarna då det vankas tävlingsmatch. Allting skruvas upp en aning. Vi har hunnit träna på det som vi vill inför matchen och känner oss väl förbereda inför matchen. 

Morgondagens motståndare
– Vår bild är att Gefle är ett lag som försöker styra matcherna med sitt passningsspel och som verkligen försöker spela. Dom utgår från en fembackslinje, det gjorde dom förra säsongen med. Det de har ändrat jämfört med 2023 är att de hittills har spelat 5-3-2 istället för 5-4-1. Det är ett lag som har rejält med fart på sina wingbacks och några centrala spelare som är skickliga med bollen. Det är absolut inget motstånd som vi tar lätt på. Vi vet att det kommer krävas en väldigt bra prestation av oss imorgon för att få med oss en seger. 

Kalmar FF- Gefle IF
Svenska Cupen
Söndag 18 februari kl.15.00
Fjölebro IP

Priser (Arenan öppnar en timme innan avspark)
Vuxen: 100 kr
Medlemmar: 80 kr
Säsongskortsinnehavare: Fri entré
Under 18 år: Fri entré 

Annons