Inför Kalmar FF- Mjällby AIF: ”Vi är bättre när vi är mer framåtlutade”

2 september, 2023 | Nyhet

Imorgon, söndag, tar Kalmar FF sig an Mjällby AIF på Guldfågeln Arena i omgång 22 av den allsvenska tabellen. Matchen startar kl.15.00.

Kalmar FF- Mjällby AIF
Söndag 3 september kl.15.00
Allsvenskan omgång 22
Guldfågeln Arena

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om...

Veckan som gått
– Veckan har varit bra. En vinst hjälper ju till så att veckan startar positivt. Nu när vi har haft en full vecka sedan senaste matchen så har vi också haft möjlighet att ha några riktigt bra träningar. De tycker jag att spelarna har tagit vara på. 

Morgondagens motståndare
– Först och främst tycker jag att Mjällby är bra. De är väldigt tydliga i sin identitet och hur de vill spela. Det har dem varit över längre tid och det tror jag har varit en nyckel till deras positiva utveckling. Mjällby är ju ett fysiskt starkt lag som är relativt direkta i sitt spel. Mycket inlägg och fokus på fasta situationer räknar vi med. Defensivt är de väldigt kompakta och rejäla. Blir en helt annan matchbild imorgon jämfört med senast mot BP.  

Insatsen mot BP
– Jag är väldigt nöjd med vårt anfallsspel i matchen mot BP. Jag tycker vi skapar målchanser på många olika sätt och tycker att spelarna samarbetar väldigt fint vilket gör det svårt för BP att fånga upp oss. Spelarna visade en väldig löpvilja och attityd att ta sig framåt och attackera. Framförallt i den första halvleken, sen skapar vi ju tillräckligt med chanser, framförallt på kontring, i den andra halvleken för att stänga ner matchen. Men anfallsmässigt var det ett stort steg framåt. Defensivt är vi nöjda med första halvleken, sen blir för passiva i den andra. Det är något vi har pratat om varför det blev så och hur vi kan undvika det. Vi är bättre när vi är mer framåtlutade.   

Deniz Hümmet insats mot BP
– Alla som har sett Deniz träna vet att han är en utmärkt avslutare, så att han kan göra mål var ingen skräll. Men det är otroligt starkt att gå in och leverera så som han gjorde. Väldigt kul och välförtjänt. Sen måste man också berömma de andra som spelar runt honom. Jag tycker att målen han gör är frukten av bra samarbeten med spelarna runt honom. Det är det som ger Deniz möjligheten att kliva fram och visa sin klass som avslutare. 

Senaste mötena lagen emellan
2023-07-03, Mjällby AIF- Kalmar FF 1-1
2023-03-12, Kalmar FF- Mjällby AIF 4-5 (str)
2022-10-20, Kalmar FF- Mjällby AIF 1-2
2022-05-28, Mjällby AIF- Kalmar FF 1-1
2021-10-17, Mjällby AIF- Kalmar FF 4-0

Annons