Inför Kalmar FF- Trelleborgs FF

2 mars, 2019 | Nyhet

Under söndagen tar Kalmar FF emot Trelleborgs FF i lagets åttonde träningsmatch under försäsongen. Efter fem segrar och två oavgjorda hoppas tränaren Magnus Pehrsson att man nu fortsätter visa styrka med bara en månad kvar till den allsvenska premiären.

– Jag hoppas vi får se att vi tar fortsatta steg i vårt sätt att spela där vi får se ännu mer av en helhet, dvs. i alla delar av vårt spel. Det är en ny motståndare vi ställs emot och varje match är unik. Nu handlar det mest om att bli mer och mer trygga i vårt sätt att lösa situationer både defensivt och offensivt.  

I motståndarlaget hittar vi tidigare KFF-tränaren Peter Swärdh som är med om att bygga ett nytt Trelleborgs FF efter att man under fjolåret trillat ur Allsvenskan.

– Det är ett Trelleborg som har en mer uttalad långsiktig satsning tack vare kapitaltillskottet de har fått in. Man kan väl säga att det är en förening  som är under förvandling och som håller på att byggas om för att vara med och utmana i toppen av Superettan och långsiktigt ta sig tillbaka till Allsvenskan, säger Magnus Pehrsson.

Kalmar FF är hittills helt obesegrade under försäsongen men Magnus Pehrsson betonar att det viktigaste just nu är att bli ett bättre fotbollslag och visa att man tar steg framåt. 

– Vi är i uppstarten att bygga något hållbart som ska göra att vi står för en bra säsong. Det är vårt fokus. Gör man bra prestationer och blir bättre i sitt spel kommer resultaten också komma därefter. Vårt fokus är att varje dag bli ett bättre fotbollslag. Det är det vi har i åtanke just nu och det vi jobbar efter.

Truppen mot Trelleborgs FF
Lucas Hägg Johansson
Hampus Strömgren
Johan Stenmark
Emin Nouri
Chima Akas
Viktor Elm
Fidan Aliti
Piotr Johansson
Adam Hellborg
Henrik Löfkvist
Herman Hallberg
Isak Magnusson
Viktor Agardius
Nils Fröling
Romario
York Rafael
Papa Diouf
Alexander Ahl Holmström
Adrian Edqvist

Kalmar FF- Trelleborg
Söndag, 3 mars kl.14.00
Gasten IP
TV-sändning: Barometern.se
Övrigt: Kiosken öppen på Gasten. 

Annons