Inför lördagens final i Supercupen

18 mars, 2009 |

Efter en lång försäsong inleds äntligen fotbollssäsongen på allvar i helgen. För tredje året i rad avgörs titelmatchen Supercupen, som i år spelas på Fredriksskans mellan svenska mästarna Kalmar FF och cupmästarna IFK Göteborg.

Efter en lång försäsong inleds äntligen fotbollssäsongen på allvar i helgen. För tredje året i rad avgörs titelmatchen Supercupen, som i år spelas på Fredriksskans mellan svenska mästarna Kalmar FF och cupmästarna IFK Göteborg.

Två lag som de senaste säsongen har mötts i många prestigefyllda matcher. Förutom två tuffa möten i Allsvenskan 2008 har lagen stått öga mot öga i de två senaste finalerna i Svenska cupen och även i fjolårets upplaga av Supercupen.

– Vi vill samla på oss så många titlar som möjligt så vi tar matchen på fullaste allvar. Det har genom åren varit många tuffa matcher mot just Blåvitt och vi är revanschsugna efter förlusten ifjol. Nu är det vi som har hemmaplan och det känns som en fördel, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Årets upplaga av Supercupen spelas lördagen den 21 mars klockan 16:00 på Fredriksskans. Det är första gången som finalen avgörs på Fredriksskans och biljettförsäljningen till årets första tävlingsmatch är i full gång på kansliet. Och stödet till spelarna från läktarplats är något som klubbchefen hoppas på till helgen.

–  Jag hoppas att våra supportrar ser den här matchen som en viktig start på tävlingssäsongen. Att vi tillsammans kan göra det här till en fest och samtidigt kan bidraga till ett bra stöd till laget. Vi har även bjudit in 600 ungdomar från föreningar i närområdet till matchen.

Två träningsläger i Spanien, 9 spelade träningsmatcher och en massa träningar är nu avklarade. Fyra vinster, två oavgjorda och tre förluster är försäsongens facit för Svenska Mästarna Kalmar FF. Nu börjar allvaret på lördag efter månader av förberedelser.

– Vi har fyllt på med många nya spelare inför årets säsong. Jag tycker att dessa har kommit in bra i gruppen. Att vi fått ihop det till en stark fungerande enhet. Det känns som vi är på rätt väg, avslutar Samuelsson.

IFK Göteborg vann Supercupen 2008 efter 3-1 mot Kalmar FF på Nya Ullevi. Laget vann även båda mötena ifjol i Allsvenskan. En 3-2 seger på hemmaplan följdes upp med 1-0 på Fredriksskans på hösten. Man vann även Cupfinalen på Fredriksskans med 5-4 på straffar, efter 0-0 på ordinarie matchtid. Senast Kalmar FF lyckades besegra IFK Göteborg var i Cupfinalen 27 september 2007. Då blev det seger med 3-0 på Fredriksskans.

Biljettinformation Supercupen 2009
Kalmar FF – IFK Göteborg
Lördagen den 21 mars klockan 16:00, Fredriksskans IP

Vuxen:
Sittplats: 140:- (Säsongsinnehavare/medlemmar 100:-)
Ståplats: 80:-

Barn/Ungdom t.o.m. 18 år
Sittplats: 50:-
Ståplats: Gratis

Biljetter säljs endast på Norra läktaren och klacksektionerna E (hemmalag) och O (bortalag). Samtliga som går in skall ha en biljett, även barn och ungdomar som går in gratis och dessa fribiljetter hämtas endast hos Kalmar FF:s kansli som håller öppet vardagar 08:00 – 12:00 13:00-16:00.

Biljettförsäljning matchdag sker från luckorna mot Fredriksskansgatan och dessa öppnar klockan 10:00.

Kalmar FF:s officiella supporterorgan, Supporterunionen, inbjuder till uppladdning inför matchen. Man har bokat upp en av stans krogar och mer information om detta kan du läsa här

Annons