Inför morgondagens träningsmatch mot Kolding IF

29 juni, 2024 | Nyhet

Första träningsmatchen på Ekerum Summer Camp slutade med seger, 3-2, mot BK Häcken. Imorgon är det dags för den andra matchen där Kalmar FF ställs mot Kolding IF, som spelade 1-1 i sin första match mot Halmstads BK i fredags.

TRE FRÅGOR TILL KFF:S ASSISTERANDE TRÄNARE JENS KARLSSON INFÖR MORGONDAGEN

Vad har ni pratat om efter segern mot BK Häcken i fredags?
– Att det var ett steg i rätt riktning. Spelarna försökte göra det som vi har önskat. Inte så att det satt perfekt varenda gång men i perioder fungerade det och det var positivt. Också positivt att spelarna verkligen tryckte på och pushade sig hela vägen. Sen finns det så klart delar i spelet som vi vill fortsätta utveckla och saker som vi inte var helt nöjda med. Men ett bra avstamp. 

Vad är dina intryck så här långt av lägret på Ekerum?
– Så här långt har lägret motsvarat alla våra förväntningar. Planerna är toppklass, likaså mat och boende. Vi har utmärkta förutsättningar att få ut väldigt mycket av den här helgen. 

Morgondagens motståndare, Kolding IF, kryssade i första matchen mot Halmstad. Vad är det för typ av lag vi ställs mot?
– Ett bra lag är mitt omdöme av det jag sett. Ett lag som är ganska raka och direkta. Normalt spelar de med en trebackslinje. De har några skickliga spelare. Speciellt deras wingbacks har sett vassa ut. Det kommer definitivt krävas en bra och stark prestation av oss imorgon. Det blir väldigt roligt att få möta ett lag vi inte mött tidigare. 

Kalmar FF – Kolding IF
Söndag 30 juni kl.13:00
Träningsmatch, Ekerum Summer Camp
Fri entré

Annons