Inför Örebro SK- Kalmar FF: ”Vi ser fram emot en rolig och spännande match”

23 februari, 2024 | Nyhet

Under lördagen är det dags för årets andra gruppspelsmatch i Svenska cupen där Kalmar FF ställs mot Örebro SK på Behrn Arenas konstgräs. 

Kalmar FF:s assisterande tränare Jens Karlsson om…

Senaste matchen mot Gefle IF
– En match där jag tycker att vi i mångt och mycket ser ut som det Kalmar FF vi gärna vill vara. Vilket innebär att vi driver matchen med vårt passningsspel, men samtidigt är vi också attackerande och spelar framåt när tillfälle ges i matchen. Vi fyller också på i straffområdet på ett bra sätt. Defensivt var vi väldigt bra i vår direkta återerövring, vilket är något vi jobbat hårt med under försäsongen. Vår höga press var också bra. Men det som kanske är mest glädjande är att se hur fokuserade och professionella spelarna var i sin tillnärmning till matchen. Det är alltid grunden till en bra prestation. 

Abdussalam Magashy
–  Det är en spelare som har många kvaliteter som kommer passa alldeles utmärkt in i sättet vi spelar. Det är en spelskicklig spelare, som också har en hög löpkapacitet. Han är också duktig på att ta sig in i straffområdet. Han kan också klä många olika roller på planen. 

Morgondagens motståndare Örebro SK
– ÖSK tycker jag har sina största styrkor i sin speluppbyggnad. Det är spelskickligt lag som gärna vill ha mycket boll i matcherna och som har ett stort tålamod i sitt passningsspel. Defensivt är de inget lag som pressar stenhårt, utan de väntar på rätt läge och går i press därefter. Sen har de ju så klart en del individuellt skickliga spelare, framförallt Kalle Holmberg är en spelare vi måste hålla ordning på i matchen. Vi ser fram emot en rolig och spännande match!

Örebro SK- Kalmar FF
Svenska Cupen
Lördag 24 februari kl.15.00
Behrn Arena

Annons