Inför slutspurten

15 september, 2009 |

Nu stiger spänningen i årets allsvenska. 22 omgångar är spelade och det återstår endast 8 omgångar när den som nu pågår är färdigspelad. Det är nu som det gamla svenska ordspråket om att ”agnarna skall skiljas från vetet” blir användbart.

Nu stiger spänningen i årets allsvenska. 22 omgångar är spelade och det återstår endast 8 omgångar när den som nu pågår är färdigspelad. Det är nu som det gamla svenska ordspråket om att ”agnarna skall skiljas från vetet” blir användbart.

Fotbollsexperternas självsäkerhet om hur det hela skall sluta ökar i kraft och i nästan varje sändning i någon av fotbollskanalerna eller i radiosporten uttalar sig experterna med större  och större säkerhet. Man kan dock lugnt säga att deras analyser om slutresultatet spretar ordentligt.

Regerande svenska mästarna Kalmar FF finns med bland de främsta även detta år men det förefaller som om förlusten av två spelare är helt avgörande för vårt rödvita lag, i vart fall enligt experterna. Utan dessa två bröderna Elm kan man räkna bort Kalmar FF säger några medan någon annan menar att man kan inte räkna bort någon av de lag som ligger med i toppen just nu.

Men bäste läsare vi kanske skall bli överens om att lämna experterna åt sidan och låta dem hålla på med sitt gissande. Det brukar ju sällan bli som de tror, utan i stället titta på hur det faktiskt se ut.

Kalmar FF, s chefstränare Nanne Bergstrand har i vanlig ordning en sansad syn på läget. Han noterar att Kalmar FF är med i toppen och givetvis kommer att göra allt för att vara med så långt det räcker. Han betonar sakligt att Kalmar FF har tappat spelar med vissa kvaliteter, men att detta också ger möjligheter för andra spelare att ”kalla på uppmärksamhet”. Något som just nu sker. Bergstrand är ju också en klok man och har därför helt riktigt påpekat att truppen är tunn just nu vilket innebär att laget inte tål några stora åderlåtningar. Han håller en låg profil den gode Bergstrand, precis som vanligt. Han gör det givetvis för att han ser hur verkligheten ser ut, inte bara inåt i Kalmar FF utan också utåt.

Som nämndes nyss så återstår det 8 omgångar att spela och det är ju nu på höstkanten som allt kommer att avgöras. Hur det slutar är i skrivande stund väldigt svårt att sia om. Det är bara landets alla olika fotbollsexperter som vet detta.

För Kalmar FF,s del känns det som man kommer att följa med mot slutet av årets allsvenska. Vad det innebär i praktiken får vi se. Vad som är viktigt är att vi som supportrar och publik ger laget allt det stöd som vi bara kan uppbringa. Att vi kommer till Fredriksskans och ger vårt stöd känns just nu som den högst prioriterade uppgiften för oss på läktaren. Att bära fram vårt kära röd/vita lag till en så bra placering som möjligt och det är väl inte förbjudet att få låta tankarna flyga tillbaka till de underbara novemberkvällarna 2008 då Kalmar för första gången fick fira med guldglans. Om 8 omgångar, och av dessa 4 matcher på hemmaplan, vet vi hur 2009 års allsvenska slutar.
Oavsett om vi tappat spelare, låt oss visa att vi är regerande svenska mästare som tänker ”slåss” om varje poäng både på plan med ett läktarstöd som ger varje spelare kraft och ökat självförtroende, ingredienser så goda som några vilka vanligtvis räcker långt och i det läget är det tillåtet att önska sig det bästa av allt.

Annons