Information inför söndagens kvartsfinal

8 mars, 2023 | Nyhet

Efter sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen mot Helsingborgs IF gick Kalmar FF vidare till kvartsfinal med hemmaplansfördel och matchen kommer spelas på söndag klockan 13.00 mot Mjällby AIF.

Markus Rosenlund, hur ser planeringen ut inför söndagens match?
– Till att börja med det är det väldigt glädjande att vi har tagit oss till kvartsfinal i Svenska cupen och vi ser fram emot en härlig publikfest på söndag. Just nu håller vi på med att föra en dialog med Kalmar kommun om att få Guldfågeln Arena spelklar till söndag. Det är vår hemmaarena och det är där vi vill spela så många matcher som möjligt och därför vårt förstaalternativ till söndagens kvartsfinal. Det skulle också innebära många fördelar för matchen som helhet med bättre publikservice och möjligheter i övrigt för alla parter. Samtidigt har vi också samtal med Svenska Fotbollsförbundet för att säkerställa att vi uppfyller kraven för genomförandet av matchen på olika sätt. Vi har släppt biljetter till matchen idag (onsdag) och information om spelplats kommer under fredagen.

Om inte matchen kommer kunna spelas på Guldfågeln Arena, vad är då reservplanen?
– Vår reservarena kommer vara Gasten IP där vi spelat våra gruppspelsmatcher i cupen. Men som alla vet är Gasten inte en särskild välutvecklad matcharena så det kommer krävas en del snabba justeringar för att komma upp i en nivå som är godkänd för att vi ska få spela kvartsfinalen där.

Daniel Nord, ansvarig planskötare Guldfågeln Arena
– Vi arbetar med att matchen ska kunna spelas på Guldfågeln Arena men som alla vet är de yttre väderfaktorerna något utanför vår makt. Vi hoppas precis som Kalmar FF att matchen kan spelas på Guldfågeln Arena, men parallellt med det arbetar vi också tätt med Kalmar FF för att säkerställa att Gasten IP kan användas som reservarena på söndag.

Annons