Intervju med Filip Sachpekidis

21 juni, 2016 |

Filip Sachpekidis, du spelade 60 minuter igår för U21-laget mot Falkenbergs FF, hur tycker du att det kändes för egen del?
– Det kändes helt underbart måste jag säga, som vanligt! Jag hoppas verkligen att det håller i sig framöver nu för min egen del. Då tror jag att det här kommer bli jäkligt bra. 

Filip Sachpekidis, du spelade 60 minuter igår för U21-laget mot Falkenbergs FF, hur tycker du att det kändes för egen del?
– Det kändes helt underbart måste jag säga, som vanligt! Jag hoppas verkligen att det håller i sig framöver nu för min egen del. Då tror jag att det här kommer bli jäkligt bra. 

 Du har varit borta mycket under vårsäsongen, hur mycket tycker du att det påverkar dina insatser när du väl får speltid?
– Det är klart man känner av det. Men det är inte det jag springer runt och tänker på när jag kliver in på fotbollsplanen. Det viktiga för min del just nu är att få kontinuitet och träna på stenhårt.  Då löser det sig till slut. Tittar man tillbaka på senaste halvåret så är det något som har varit. Jag kan inte springa runt och tänka på det. Därför är det viktigt att jag blickar framåt och fokuserar på det som kommer härnäst. Men jag har en bra känsla och tror att det kommer bli bra under andra halvan av säsongen. 

Vad tycker du talar för att det blir en bättre höstsäsong för din del och att du kommer hålla dig frisk?
– Det är mycket som talar för det. Tittar jag tillbaka på senaste halvåret så känner jag själv att det som varit har stärkt mig otroligt mycket, framförallt mentalt. Fördelen är att grundfysiken finns där, det sitter kvar. Som det ser ut just nu så kommer jag kunna vara i full gång inom 1-2 veckor. Det är det jag fokuserar på. Även om det varit tungt att vara borta så mycket försöker jag se det positivt. Känslan är ändå att tiden under det senaste halvåret gjort mig gott på nåt sätt, och det är den känslan jag tar med mig. 

Match imorgon mot Djurgården, vad tycker du blir viktigt till den matchen?
– Det viktiga just nu är att vi spinner vidare på sättet vi avslutade första halvan av Allsvenskan. Känslan i gruppen är att vi har något bra på gång. Vi börjar bli mer samspelta och vi behöver få lite bättre kontinuitet i de bättre stunderna i matcherna. Att vi kan hålla upp det under längre perioder. Samtidigt vet vi i gruppen hur bra vi kan vara när vi spelar på våran högstanivå. Då vet vi om att vi är bland de bästa i serien. Det är också det vi strävar efter, varje träning och varje match. 

Antonsson ryktas vara på väg bort, Pär Ericsson har lämnat och Papa Diouf är skadad. Det gör att diskussionerna ökat kring en position för din del längre framåt i banan. Vilken position känner du själv att du är med och konkurrerar om just nu?
– För min egen del så är det inte positionen som är det viktiga just nu. Jag känner själv att det absolut viktigaste är att få speltid. Sedan om det är i en släpande position, som anfallare eller som yttermittfältare spelar ingen roll. Jag trivs bra i alla de offensiva rollerna och det är där jag kan nyttja mina kvalitéer. Jag har spelat mycket som släpande anfallare i U21 och är van vid den rollen. Skulle det bli tal om en sådan position så ser jag fram emot det. 

 Antonsson ryktas som sagt lämna, men ingenting klart. Hur mycket skulle det betyda för laget om han lämnar tycker du? 
– Det är klart det betyder mycket. Jag skulle ljuga om jag sa någonting annat. Marcus är en väldigt viktig spelare för oss och varit ett tydligt djupledshot i första halvan av Allsvenskan. Skulle han lämna så är det dags för andra att ta ett större ansvar, där någon annan kliver fram. Så även om han lämnar så kommer vi lösa det på ett bra sätt. 
 
Slutligen, får vi se Filip Sachpekidis i morgondagens match mot Djurgården? 
– Vi får se. Jag spelade 60 minuter igår för U21 mot Falkenberg, så vi får se hur det blir. Det är ingenting som är klart. 

 

Annons