Isak Jansson: ”Då tror jag vi kommer kunna såra dem hårt”

2 maj, 2022 | Nyhet

Ikväll kl.19.00 är det dags för nästa allsvenska omgång där Kalmar FF tar sig an IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Vi tog ett snack med Isak Jansson inför matchen för att höra hur han ser på kvällens uppgift.

– Vi möter ett stabilt lag ikväll med duktiga försvarsspelare. Men vi vet hur vi ska göra för att störa dem. Vi har jobbat med det i veckan och går in till matchen med en god känsla i gruppen. De är bekväma att ligga i försvarsspel och ställa om vilket innebär att vi säkert kommer ha mycket boll. Då gäller det att vi gör det vi har pratat om inför matchen. Då tror jag vi kommer kunna såra dem hårt, säger Isak Jansson.

Isak Jansson stod för en bländande andra halvlek senast mot IFK Norrköping och känner sig i bra form inför kvällens möte på Gamla Ullevi.

– Kroppen känns bra och spelmässigt är jag i riktigt bra form. Det är bara fortsätta med det vi tror på och det vi gjorde nu senast så kommer det bli bra till slut. Första halvlek senast gjorde vi inte det vi skulle och som vi hade pratat om. Det var inte tillräckligt många löpningar och vi vann inte våra dueller. Det är något vi ska förbättra till kvällens match. Vi kan inte vänta en halvlek på att komma ut rätt. Det gäller att komma ut som vi gjorde till andra halvlek senast. Då kommer det bli bra.

Kalmar FF kommer till kvällens match med två raka förluster, GIF Sundsvall och IFK Norrköping. Men prestationsmässigt har det funnits tendenser i dessa matcher som går att bygga vidare på.

– Vi har analyserat båda matcherna och tittat på vår speluppbyggnad. I matchen mot Sundsvall var det många bra aktioner där vi hade kunnat såra dem bättre. Vi gör även en bra andra halvlek mot IFK Norrköping. Det gäller bara att hota mer i boxen. Då tror jag vi kommer kunna knipa många poäng i våra kommande matcher. 

Annons