Isak Magnusson lämnar Kalmar FF

21 juli, 2021 | Nyhet

Idag blev det klart att Isak Magnusson lämnar Kalmar FF för spel i Superettan-laget Östers IF.

Jörgen Petersson, Sportchef Kalmar FF
-Isak har ett utgående avtal och han var en av de första spelare som erbjöds en avtalsförlängning. Efter erbjudandet har vi haft en kontinuerlig dialog med Isak och hans rådgivare och där Isak nu valt att inte vilja förlänga det avtal som går ut 2021.12.31. När det stod klart har Isak även önskat hitta en ny klubb så snart som möjligt för att få mer speltid 2021. Vi är nu överens med Östers IF om en permanent övergång för Isak och den sker omgående.

-När det gäller spelare med utgående avtal gäller det för oss att se varje enskild spelares läge unikt samtidigt som vi ska ta beslut för Kalmar FF:s bästa nu och framöver. Isak har haft begränsat med speltid under en tid, han vill inte förlänga avtalet och det går ut om fem månader. Då är det bästa för Kalmar FF att hitta en lösning där vi får en viss ekonomisk ersättning samtidigt som Isak får en större möjlighet till mer speltid. Isak har tagit vägen från Lindås BK via Akademin till allsvenskt spel och runt 85 tävlingsmatcher för Kalmar FF, och hela tiden på ett ödmjukt och lojalt sett alltid gett sitt yttersta för föreningen. Vi önskar Isak all lycka framöver.

Isak Magnusson
– Vill börja med att rikta ett stort tack för allt stöd vi har fått genom åren. Jag känner att jag behöver en ny utmaning och då var detta ett väldigt bra alternativ för mig då jag vill få spela matcher igen. Återigen vill jag tacka för de här åren i Kalmar FF och önskar er alla ett stort lycka till i framtiden! 

Isak Magnusson fostrades i Lindås BK och valde under 2014 att ta steget över till Kalmar FF:s organisation. Efter fina insatser i U19-laget fick han till slut göra allsvensk debut när Kalmar FF mötte IFK Norrköping borta under 2017. Sedan dess har han varit en viktig kugge i Kalmar FF:s lagbygge de senaste åren. 2018 kom landslagsdebuten när han debuterade för U20-landslaget i 3-1 segern mot Danmark där han även blev målskytt. Under fjolåret belönades Isak med priset som Smålands bästa fotbollsspelare efter att ha vunnit den interna skytteligan i Kalmar FF på fem gjorda mål. Totalt har det blivit 77 allsvenska matcher, sex allsvenska mål och en assist i den rödvita tröjan.

Tack Isak för alla dina insatser i den rödvita tröjan och lycka till framöver!

Annons