Isak Vidjeskog ansluter till Kalmar FF

16 juli, 2020 | Nyhet

Idag blev det klart att 16-årige Isak Vidjeskog ansluter till Kalmar FF där han kommer representera föreningens U19-lag. Han kommer närmast från spel i FF Jaro och ansluter den 23 juli.

Jens Nilsson, Utvecklingschef Kalmar FF
– Det är en spelare som vi har arbetat med att få hit under cirka ett års tid. Vi fick upp ögonen för honom via en kontakt och såg honom i samband med ett landslagsläger i Finland första gången.  Han stod för en hel del poäng i de matcherna och under hösten intensifierades arbetet. I november bjöd vi sedan in honom till vårt vårt läger i Rostock som vi hade med akademin där vi fick lära känna varandra. Vi stämde sedan av läget och han var väldigt nöjd samtidigt som vi var väldigt nöjda med honom. Vi visste dock att han skulle besöka fler klubbar och han har efter det varit runt hos olika klubbar Europa. Sen stod det klart att han ville komma till Kalmar FF vilket vi naturligtvis är väldigt glada för. Isak är en offensiv innermittfältare som gör mycket poäng och är duktig på att hitta ytor. Han har en god teknik, bra speluppfattning och är väldigt hotande i hela sitt agerande på planen.

Isak Vidjeskog
– Jag fick ett väldigt bra intryck av Kalmar FF när jag provspelade i november och fattade mitt beslut ganska tidigt. Det märktes direkt under träningslägret att det är en professionell klubb med duktiga tränare som verkligen prioriterar sina unga spelare. Det är någonting som är viktigt för mig då jag vill nå så långt som möjligt i min utveckling som fotbollsspelare. Efteråt var jag och provspelade med Benfica (Portugal) och SPAL (Italien) men jag kände att Kalmar var rätt för min fortsatta utveckling. Jag har även pratat en hel del med människor som står mig nära innan jag fattade mitt beslut och har bara fått goda vitsord om Kalmar. Jag ser verkligen fram emot att få representera föreningen!

– Jag ser mig själv som en offensiv mittfältare med bra teknik. Jag gillar utmana min motståndare och håller alltid bollen nära mig. Samtidigt försöker jag alltid göra mitt bästa och kämpa hårt för laget.

Isak Vidjeskog
Född: 2004
Position: Mittfältare

Isak Vidjeskog ansluter på onsdag, den 23 juli, och kommer tillhöra U19-truppen. Kalmar FF hälsar honom varmt välkommen till föreningen!

Annons