Israelsson: ”Ska bli skönt att komma iväg”

11 februari, 2011 |

5 snabba frågor till Erik Israelsson inför morgondagens avresa till La Manga

1. Först och främst måste jag få gratulera till priset för årets sportkomet 2010. Blev du förvånad?

– Det kom faktiskt som en överraskning för mig eftersom jag inte ens visste att jag var nominerad. Jag fick beskedet av Bosse Nilsson som ringde mig kvällen innan. Så på morgonen efter fick jag åka till radion och motta priset och det var verkligen roligt.  

5 snabba frågor till Erik Israelsson inför morgondagens avresa till La Manga

1. Först och främst måste jag få gratulera till priset för årets sportkomet 2010. Blev du förvånad?

– Det kom faktiskt som en överraskning för mig eftersom jag inte ens visste att jag var nominerad. Jag fick beskedet av Bosse Nilsson som ringde mig kvällen innan. Så på morgonen efter fick jag åka till radion och motta priset och det var verkligen roligt.  

2. Du har varit skadad sedan i oktober förra året. Först fick du problem med hjärtat och sedan med ett ledband i knät. Förra helgen gjorde du dock säsongsdebut och spelade en halvlek i segermatchen mot Östers IF. Hur kändes det i kroppen efteråt?

– Jag tycker det kändes okej, men samtidigt märktes det att man inte spelat på ett tag. Det var lite ovant till en början och jag ligger fortfarande långt efter konditionsmässigt. Jag fick lite känning på slutet även om det var på förhand planerat att jag bara skulle spela 45 minuter. Den här veckan har jag mest rehabtränat och jag hoppas kunna träna som vanligt nere i La Manga.

3. I fjol var matchlägret förlagt till Marbella där ni spelade Copa del Sol. I år reser ni till La Manga för att deltaga i La Manga Cup 2. Vad är största skillnaden mellan orterna och vad föredrar du själv?

– Det är en ganska stor skillnad mellan Marbella och La Manga. I La Manga bör man sex stycken tillsammans i en lägenhet, två och två i varje rum. Det blir mer socialt och man umgås betydligt mer tillsammans. I Marbella är det vanliga hotellrum som gäller vilket är tristare tycker jag. Dock är maten bättre och mer omväxlande där jämfört med La Manga som oftast består av samma mat hela tiden. Men jag föredrar La Manga om jag måste välja. Men just nu spelar det inte någon större roll. Det ska bara bli skönt att komma iväg och slippa det trista vädret här hemma.

4. Hur ser du på motståndet i La Manga Cup 2?

– Känns som bra motstånd även om jag inte har full koll på lagen. Klart att det var lite häftiga ifjol med lag som till exempel Shakhtar Donetsk, men det blir säkert tuffa matcher nu också. För egen del gäller det först och främst att bli kvitt knäproblemen och inte minst komma ifatt träningsmässigt. Sedan får vi se om det jag spelar någon match. Jag tar en dag i taget.

5. Det brukar bli en hel del dötid under ett läger. Hur slår du ihjäl den?

– Det brukar bli mycket TV-spelsturneringar under ett läger. Vad jag hört så har många ljuvtränat lite extra den här gången. I övrigt brukar jag läsa tidningar och böcker. Jag kopplar också gärna av med en bra film.  

Annons